Terugroepactie Alfa Romeo Stelvio en Giulia

Terugroepactie Alfa Romeo Stelvio en Giulia

Alfa Romeo Terugroep Giulia Stelvio

Je kunt nog zo’n mooie grote remschijven en -klauwen hebben, maar wanneer je vloeistoffen niet goed zijn, kun je je remkracht gedag zeggen. Mocht je een Stelvio of Giulia hebben, dan is er een voordeel.

Het gaat namelijk om modellen die geleverd zijn/gaan worden in de Verenigde Staten. En in tegenstelling tot Audi, die 1,27 miljoen auto’s terug heeft geroepen, gaat het in dit geval ‘maar’ om 307 stuks, allen gefabriceerd in de Cassino-fabriek in Italie.

Alfa is achter het euvel gekomen, doordat een testcommissie in de Verenigde Staten het mankement ontdekte tijdens een test. Dor een mankement in het remsysteem, kan remvloeistof in contact komen met een bepaald type olie uit het systeem die niet samen gaan. En ja, in autoland geldt ‘the bigger, the better’. Maar als de techniek niet in orde is, kun je remmen formatie ‘exorbitant’ hebben, je wint het niet van die betonnen muur die je tegenkomt!

Alfa Romeo Terugroep Giulia Stelvio

Alfa Romeo Terugroep Giulia Stelvio

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.