Techart pakt de Porsche Panamera Sport Turismo aan!

Techart pakt de Porsche Panamera Sport Turismo aan!

Porsche Panamera Sport Turismo GrandGT

De Porsche Panamera Sport Turismo is een auto die het de RS6 heel, heel erg lastig kan en zeker gaat maken. Qua looks en zeker ook qua performance. Maar toch zijn er mensen die klagen dat de auto niet zo uitgesproken is als de concept.

Dan kun je altijd aankloppen bij Techart en die voegt de daad bij het woord door net voor de Autosalon van Genève met een kneiter, kneiterdikke Porsche Panamera Sport Turismo Techart GrandGT op de proppen te komen. Bij Scrabble zou je per direct ‘3x woordwaarde’ scoren. De breedbekkikker lijkt de kleur ‘Forest Green’ mee te hebben gekregen uit de schappen van Porsche en die kleur is allerminst verhullend.

De nieuwe voorbumper met GT3-invloeden leidt je naar het beeldhouwwerk wat de naam ‘motorkap’ draagt. Wanneer de belichting goed is, zie je het oog voor detail pas echt en uiteraard wordt daarvoor gezorgd bij de officiële persfoto’s. De Panamera ST krijgt aan weerszijden 4 cm bredere wielkassen en in tegenstelling tot Liberty Walk, integreert Techart deze naadloos in de bestaand carrosserie. Een nieuwe diffusor op de bips en als optie een carbon splitter op de neus, het kan allemaal.

En denk je met de 22 inch Formula IV-velgen het pakketje wel gehad te hebben, dan heb je het goed mis. Want trek je de deur open, dan knalt de luxe je tegemoet. Het is een villa op wielen. Leer in een klassiekere stijl tot op het dashboard en de vloer aan toe. En kijk het stiksel-werk, een zwart-, groen- en oranjebruine-tint die elkaar kruisgewijs overlappen. Sommige vinden het overdadig, wij vinden het ge-wel-dig. Zelfs de alcantara dakhemel is met eenzelfde stiksel-werk bedeeld!

Zijn we nu dan klaar? Nee, nog steeds niet. De basis voor deze creatie is de Sport Turismo Turbo, standaard met 550 pk, maar de titel ‘Snelste villa op wielen’ moet wel extra kracht bij gezet worden. 640 pk en 900 Nm koppel kun je nu over de keukentafel slingeren als je dit paradepaardje op de oprit hebt staan. Mocht je dan nog even snel naar de Cote d’Azur willen, dan zit het met je 0 tot 100 sprintje in ieder geval wel goed, binnen 3,4 seconden zoef je naar de zon!

Op de Autosalon van Genève zal hij te bewonderen zijn en wij denken dat een van de showstoppers wordt daar.

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.