TechArt komt met de GTstreet R Cabriolet met 800 pk!

TechArt komt met de GTstreet R Cabriolet met 800 pk!

Techart liet de tuningscene in juni schudden toen het een uitgebreid upgradepakket onthulde dat was afgestemd op de nieuwste generatie Porsche 911 in Turbo en Turbo S. Na de coupé onthult de Duitse aftermarket-specialist de cabriolet variant, die de overvloed aan carbon fiber upgrades behoudt en combineert met de elektrisch intrekbare softtop.

De TechArt GTstreet R belooft echte aerodynamische voordelen te bieden in plaats van enkele en alleen een agressiever ontwerp. Grotere luchtinlaten zorgen voor een betere luchtstroom naar de intercoolers, terwijl de motorkap en vleugel zijn gemaakt van carbon fiber om gewicht te besparen. De dikke wielkastverlengingen suggereren misschien extra vet op de heupen, maar de tuner heeft de originele spatborden vervangen door een lichtere set.

Ook al is hij gebaseerd op een 911 Turbo, het algehele uiterlijk van de auto geeft ons de indruk van een 911 GT2 RS Convertible die Porsche waarschijnlijk nooit zal maken. Net zoals bij de coupé, kan de motor van de GTstreet R worden gemasseerd om naast 800 pk een koppel van 950 Nm te leveren. Met de nieuw verworven spierkracht zal de versterkte 911 met een gemak een topsnelheid van 350 km/h) bereiken.

De lijst met veranderingen gaat verder met een nieuw, met de hand gelast uitlaatsysteem gemaakt van roestvrij staal en uitgerust met een klepbedieningssysteem. TechArt zal de 911 Turbo / Turbo S ook 25 mm lager op de weg zetten dankzij een stijvere verenset, met een optionele volledig instelbare ophanging die momenteel nog in ontwikkeling is.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.