Techart GTstreet R Porsche 911 Spy Shots tonen agressieve body!

Techart GTstreet R Porsche 911 Spy Shots tonen agressieve body!

Techart is onder andere een van de bekendste specialisten op het gebied van Porsche tuning. Dit bewijst de auto maar weer met de nieuwe GTstreet R..

De Porsche 911 Turbo S is een uitstekende prestatie machine, maar de mannen van Techart gaan graag wat verder dan wat de Turbo S te bieden heeft. In 2016 introduceerde de tuner de GTstreet R, een 711 pk-model met tal van visuele en prestatie upgrades. Na het grote succes, krijgt hij een opvolger, aangezien een nieuwe reeks spyshots een licht gecamoufleerde testauto heeft vastgelegd die in de straten van Stuttgart geparkeerd staat en zijn agressieve styling aan de wereld laat zien.

De auto draagt camouflage over de achterkant en de motorkap, waar het grootste deel van de aanpassingen zich verbergt. De coupé heeft een nieuwe voorbumper met verbeterde aerodynamica dankzij een nieuw ontwerp en nieuwe koolstofvezel flappen. De motorkap is ook anders, met grote GT3-achtige luchtinlaten. Dit zal de front-end lift bij hoge snelheden helpen verminderen. Die tweaks worden opgevangen door bredere voorspatborden, die ook hun eigen agressieve ventilatieopeningen dragen.

De achterkant krijgt een agressievere bumper die boven een nieuwe diffuser zit, die een paar massieve uitlaatpijpen met middenuitlaat herbergt. De grootste verandering aan de achterkant is echter de spoiler van carbon fiber. De brede en wilde vleugel zal de downforce nog verder helpen verbeteren. De getunede 911 draagt ook nieuwe Formula VI Race wielen uitgerust met (waarschijnlijk) koolstofvezel aerodynamische schijven. Het interieur van dit testvoertuig is niet aangepast, hoewel het eindproduct waarschijnlijk overal de touches van Techart zal hebben. De vorige GTstreet R had sportstoelen, handgemaakte verfijningen en andere aanpassingen.

Die nieuwe looks krijgen ook nieuwe power. De Techart GTstreet R zal naar verwachting 710 pk en 900 Newtonmeter koppel leveren. Er is een tweede vermogenstrap die naar verwachting ongeveer 800 pk zal produceren. Techart heeft een onthulling gepland, die in de komende weken zou moeten gebeuren.

Thomas Heule