TechArt GTstreet R is de “nieuwe” 911 GT2 RS die je nu wilt hebben!!

TechArt GTstreet R is de “nieuwe” 911 GT2 RS die je nu wilt hebben!!

Een combinatie van carbon fiber en 800pk, kan alleen maar goed nieuws zijn. Dat is precies wat TechArt brengt met de nieuwe GTstreet R….

Wanneer een Porsche 911 Turbo S met 640 pk het startpunt is voor een aftermarket upgrade, weet je dat het goed gaat komen.Zeg hallo tegen de nieuwe TechArt GTstreet R in al zijn gevleugelde glorie.

We zullen de voor de hand liggende vraag meteen beantwoorden. TechArt biedt twee verschillende vermogensupgrades voor de GTstreet R, met als grootste maar liefst 800 pk 950 Newtonmeter koppel. Dit wordt gedaan via verbeterde turbocompressoren, verbeterde uitlaat en een flinke tune het allemaal samen te laten werken. TechArt praat niet over 0 naar 100 of kwartmijlstijden, maar de volledig opgewaardeerde GTstreet R kan 350 kilometer per uur als je het pedaal plat tegen de vloer drukt. Als dat een beetje te snel en veel is, biedt TechArt ook een tamer pakket dat het vermogen opvoert tot “slechts” 700 pk.

Onderhuids biedt TechArt ook een keuze uit twee ophangingsupgrades. Een sportophangingspakket voegt stijvere veren toe met een 1 inch drop rondom, maar de tweede optie geeft je verstelbare schroefsets die ook kunnen worden afgesteld voor een 1 inch drop. Een derde optie voor een volledig instelbare ophanging is nog niet beschikbaar, maar TechArt belooft dat het komt met een toekomstig Clubsport pakket. Ongeacht de ophanging, het aero pakket verbreedt de houding van de GTstreet R met een volledige inch aan de voorkant.

De bodykit van carbon fiber omvat nieuwe designs voor voor en achter, een nieuw kofferdeksel, tweedelige sideskirts en die enorme achtervleugel. Er is ook een dakspoiler die de lucht helpt te verplaatsen naar waar het het meest nodig is, en zelfs de hippe center-lock wielen hebben speciale koolstofvezelschijven rond de wiellip voor een betere luchtstroom en een lager gewicht. Na een aanzienlijke finetuning in een windtunnel, zorgt de GTstreet R voor vier keer meer neerwaartse druk op de achterkant van de 911.

Natuurlijk kan je geen echte TechArt 911 hebben zonder interieurupgrades. Op dat vlak is het tuningbedrijf minder specifiek, vooral omdat de sky zo’n beetje de limit is. Kopers van de GTstreet R kunnen kiezen uit een breed aanbod aan materialen, waaronder leer, alcantara en natuurlijk carbon fiber. TechArt branding is overal in de auto aangesloten, inclusief de stoelen, dorpels, deurpanelen, dashboard, stuur en zelfs de vloermatten.

De GTStreet R upgrade begint bij € 73.000. Aangezien de 911 Turbo S begint bij ongeveer €223.000,- zal de GTstreet R vrij prijzig zijn, maar hij zal ook zeer exclusief zijn. Slechts 87 modellen zijn gepland voor productie.

Thomas Heule