Techart 911 Carrera T: 420 pk onder je kont!

Techart 911 Carrera T: 420 pk onder je kont!

Techart 911 Carrera T

De Carrera T is aan het 911-assortiment toegevoegd met de stempel ‘rijdersauto’ en dat maakt de auto ook meer dan waar. Techart doet er echter nog een schepje bovenop.

De Carrera T is een geweldig gebouwde auto, ‘gewichtsbesparing’ en ‘rijbeleving’ waren de sleutelwoorden tijdens de ontwikkeling. Lichtere ruiten en het weglaten van de achterbank zijn enkele van de ingrepen. (Wil je een uitgebreide lezing over de Carrera T, lees even onze review!) Mede daardoor schiet de 370 pk sterke 3 liter twinturbo in 4,5 seconden naar de 100 (4,2 seconden met PDK-versnellingsbak). Het is de meest pure 911 van dit moment, maar er wordt meer dan eens geklaagd over het vermogen.

Maar voor iets meer dan €2.5000,- krikt Techart het vermogen op van 370 naar 420 pk en de auto wordt er maar 9 kilo zwaarder door. Deze gewichtstoename wordt veroorzaakt door twee componenten: het eerste component houdt Techart voor zichzelf, maar het tweede component is een volledig nieuwe uitlaat met vier titanium eindpijpen. Naast vermogenswinst moet dit ook een symfonie voor het gehoor zijn en dat geloven wij meteen!

Het Techart Performance Package is ook voor de Carrera S en de Carrera GTS verkrijgbaar en daarmee gaat je vermogen van 420 pk naar 450 pk (S) en 480 pk naar 510 pk (GTS), de kosten hiervoor bedragen net geen €8.000,-. Dus, zou jij je Carrera T laten zoals ie is, of toch even langs Techart gaan, voor een Performance Package en een setje wielen?

Techart 911 Carrera T

Techart 911 Carrera T

Techart 911 Carrera T

Techart 911 Carrera T

Techart 911 Carrera T

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.