Home, Nieuws, waterstof

Teaser Renault Concept-car, niet elektrisch?

Deels met oog voor de toekomstige doelstelling wat betreft het elektrificeren, namelijk volledig elektrische productie in 2030, is de Renault Concept-car aangekondigd. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens beter?

Tegenwoordig wordt er zo veel geïnvesteerd en ontwikkeld in de elektrische markt dat alle merken wel mee moeten gaan. Ook wordt elektrisch rijden steeds gemakkelijker en aantrekkelijker gemaakt voor ons. De hoeveelheid laadpalen is serieus aan het groeien en er komen steeds meer elektrische auto’s op de markt.
Ook Renault moet mee met deze vernieuwing en laat het elektrificeren van hun standaardmodellen even achterwege voor nu. Met de duurzame ontwikkelingen (Milieu, veiligheid en inclusieve mobiliteit) in het achterhoofd kondigt Renault nu een compleet nieuw model aan. 

Klimaat

Waar komen ze mee? Een concept auto die op waterstof rijdt. Hiermee proberen ze het ‘decabonarisatieproces’ te steunen en hierdoor een steentje bij te dragen voor het klimaat (leuk gezegd, maar het zijn simpelweg regels waaraan voldaan moet worden). Daarnaast beweert Renault met dit concept gerecycleerde (en ook weer recyclebare) materialen te gebruiken, Wederom met oog voor het klimaat. 

De eerste (en enige) afbeelding van deze concept-car.

Maar hoe gaat deze waterstof auto de markt veroveren? Het is eerder al gelukt, neem bijvoorbeeld de Toyota Mirai. Een mooie auto qua exterieur en blijkt ook nog goed te rijden. Maar waterstof tanken is nog niet overal beschikbaar. Sterker nog, de hoeveelheid waterstof-tankstations is aanzienlijk minder dan het aantal elektrische laadpalen. 

Een ander voordeel is dat laadpalen overal geplaatst kunnen worden. In een woonwijk, langs de snelweg of naast parkeervakken in hartje Amsterdam. Waterstoftankstations zijn een flinke operatie om neer te zetten. Daarnaast is waterstof tot op heden nog steeds een gevaarlijk product om te vervoeren en hierdoor nog relatief duur.

Benieuwd waar Renault mee komt? In Mei 2022 wordt deze Renault Concept-car onthuld en krijgen we er meer over te horen. Wij wachten in spanning af, jij ook?

Okke combineert zijn enthousiasme met zijn passie voor de Automotive. Zijn voorkeur voor auto's varieert enorm, van klassiekers tot moderne auto's, niks is te gek.