Teaser: Aston Martin Vulcan

Teaser: Aston Martin Vulcan

Aston Martin Vulcan

Vorige week onthulde Aston Martin de Vantage GT3 Special Edition én kondigde zij aan dat de circuit georienteerde Aston Martin Vulcan onthuld zal worden op de Autosalon van Genève.

Er is nog niet veel om over te praten aangezien Aston Martin nog maar weinig prijs heeft gegeven van de Vulcan. Gisteren hebben zij een korte teaser video online gezet waarin we een kleine indruk krijgen van de achterkant van de Vulcan. Allereerst en vooral valt ons de enorme achterspoiler op, deze lijkt nog groter dan de al brede achterkant van de Vulcan. Als bonus horen we de McLaren P1 rivaal ook nog eventjes en wordt duidelijk dat de Vulcan zijn uitlaten aan weerszijde van de auto naar buiten komen.

3 Maart is de dag dat de Aston Martin Vulcan in Genève officieel onthuld gaat worden, of Aston Martin voor die tijd nog een teaser de wereld in slingert is nog even afwachten. Wij hopen in ieder geval van wel!

Aston Martin Vantage GT3 Special Edition
Hierboven hadden we het al even kort over die andere nieuwe Aston Martin; de Vantage GT3 Special Edition. Tot voor kort moesten we het doen met de foto’s die Aston Martin had vrijgegeven maar dit waren helaas nog geen échte foto’s van de GT3 Special Edition met maar liefst 600 pk. XCAR mocht van Aston Martin de GT3 Special Edition alvast van dichtbij bekijken en het ontzettend lekkere en rauwe geluid van de 6.0 liter grote V12 laten horen.

Slechts 100 exemplaren zal Aston Martin bouwen van de Vantage GT3 Special Edition. Het krachtige V12 blok gekoppeld aan een 7-traps automaat, heeft hij een titanium uitlaatsysteem, een verbrede spoorbreedte en heeft hij naar verluid een vanafprijs van +€300.000,-. De auto is overigens volledig te personaliseren door het Q programma van Aston Martin.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.