TEASER: Abt komt met een 1.000 pk sterke RS6!

TEASER: Abt komt met een 1.000 pk sterke RS6!

RS6+ Abt

Waren we vroeger al in extase wanneer er een auto gepresenteerd werd met 300 pk in het vooronder, tegenwoordig schieten de hot hatchbacks al rond met 300 pk+.

En natuurlijk, het is een privilege om rond te banjeren met een gloednieuwe Golf 7R of Mercedes A45 AMG. Maar het kan altijd bigger, altijd better. En Abt laat dat zien. Althans, dat gaan ze laten zien. Want de meest krachtige RS6 die je bij Audi zelf kunt bestellen, is de 605 pk sterke RS6 Performance.

Meer dan genoeg vermogen, maar tuningkits zijn er in veelvoud verkrijgbaar om er een ‘Thor op wielen’ van te maken, maar Abt spant de kroon. En had ik het ‘over in extase raken’ bij de presentatie van een nieuwe auto met veel vermogen, wij krijgen het al warm van deze ‘about-to-be’ straaljager.

Abt is summier in het delen van informatie over de RS6 die ze gaan onthullen. Vrijdag 5 juli komt Abt met de RS6-E en het is er een uit je wildste dromen zeggen ze. De hashtag ‘E1000’ is inbegrepen.

En dit is het, zelfs geen foto’s, niks! Onze collega’s van TopGear.nl hebben een verklaring voor de hashtag waar we ons in kunnen vinden. De E staat voor Electric, maar of het een volledig elektrische RS gaat worden, wij betwijfelen het. Maar laten we ons blijven focussen op die 1000 in de hashtag. Wanneer Abt het voor elkaar krijgt een RS6 de weg op te sturen met een 1.000 pk en fabrieksgarantie, dan zetten wij graag onze handtekening onder een koopcontract!

Voor nu even wat heerlijke plaatjes van de RS6+ van Abt, ook geen straf om in te bivakkeren!

Abt RS6+

Abt RS6+

Abt RS6+

Abt RS6+

Abt RS6+

 

 

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.