Te weinig vermogen in je RS5? Bel Abt!

Te weinig vermogen in je RS5? Bel Abt!

Audi RS5 Abt

De tuner geeft de RS5 een welverdiende portie vermogen en koppel mee!

Als je ons al maar een klein beetje in de gaten houdt op het internet, heb je misschien wel gezien dat de voorvaders van Hart Voor Auto’s al een rondje deden met de “gewone” RS5. Hoewel de elegante sportcoupé grotendeels in de smaak viel, was Pieter niet over alles te spreken. Zo zou de wagen, zeker in Comfort Mode, behoorlijk wat enerverender mogen rijden. Het is daarom niet helemaal verrassend dat Abt, huistuner bij Audi, er nu al een pakket voor heeft.

De wagen produceert in basisvorm een prima vermogen van 450 pk. Voorheen werd dit uit een 4,2-liter V8 getrokken, maar tegenwoordig gebruiken ze een iets milieuvriendelijkere 2,9-liter biturbo V6. Zo gezegd vond Abt dit nog wat aan de milde kant, dus besloten ze er een aantal scheppen bovenop te doen. De behandeling zorgt ervoor dat hij nu 510 pk en 680 Nm produceert, in plaats van 450 pk en 600 Nm. Hoeveel sneller hij ervan wordt, laten ze nog niet weten. Toch verwachten we dat er tenminste één tiende, zo niet meerdere, van de 3,9 seconden gesnoept zullen worden, en hij vlugger naar de 100 km/u sprint.

Veel meer dan dat heeft Abt ons jammer genoeg niet te bieden. Of nou ja, er zijn nog een aantal velgen om doorheen te snuffelen, maar of we daar nou warm of koud van worden…

Audi RS5 Abt

Audi RS5 Abt

Audi RS5 Abt

Audi RS5 Abt

Audi RS5 Abt

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.