Te koop: Porsche 911 993 RWB!

Te koop: Porsche 911 993 RWB!

Sommigen vinden het een doorn in het oog, maar persoonlijk vind ik het superdik: de Porsche Rauh Welt Begriff begint zijn leven als een normale Porsche. Vervolgens wordt ‘ie met de hand omgebouwd tot een super brute bak, en nu staat er een in Nederland te koop!

Rauh Welt Begriff is een Japans tuningbedrijf dat zich vooral bezighoudt met het verbouwen van oude Porsches. Aan de leiding van dit bedrijf staat Akira Nakai, die over de hele wereld reist om auto’s ter plekke om te bouwen. Op YouTube staan meerdere filmpjes waarin je de beste man aan het werk ziet, en hij is niet bang om flink te zagen in de originele panelen van de dure Porsches. Het resultaat mag er wezen, want met de super brede wide-body krijgt de Porsche een hele dikke kont! Bijbehorende wielen worden ook gemonteerd om de enorme wielkasten op te vullen.

Dit exemplaar is in Nederland zelf gebouwd, en heeft naast de RWB-ombouw ook wat andere modificaties. Zo is het dak van carbon, is al het glas vervangen door Porsche Cup ramen, en zijn de standaard koplampen voorzien van xenon. Het interieur heeft ook invloeden uit de race-wereld. Zo zijn er officiele Porsche Cup race-stoelen gemonteerd met 4-punts gordels, een rolkooi, en een race-stuur. Het onderstel is afkomstig van een Porsche 993 RS, en is volledig verstelbaar.

Het vermogen van dit exemplaar wordt geproduceerd door een 3.6 liter boxermotor, die 300 PK levert. De topsnelheid bedraagt een flinke 275 kilometer per uur, en van 0 naar 100 kan ‘ie in 5 seconden. Zeer netjes voor een auto uit de jaren 90.

In Nederland is dit zeker een unieke wagen, een Porsche 993 in goede staat kost al aardig wat. Het feit dat dit een unieke, met de hand gebouwde wagen is voegt hier alleen maar aan toe. Momenteel wordt de Porsche aangeboden voor 179.950 euro, en staat al op Nederlands kenteken.

Voor de volledige specificaties en gegevens: de advertentie

Foto’s: Mick Kok

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.