Niet meer origineel; Taxi bord op je sportauto

Niet meer origineel; Taxi bord op je sportauto

Toen wij afgelopen zomer afreisden naar het zuiden van Frankrijk, dachten wij dat we een leuk grapje hadden bedacht door voor een vriend van ons een taxi bord mee te nemen voor op zijn Mercedes-Benz E63 AMG. De eigenaar vond het grappig en kon er wel om lachen aangezien hij wel vaker voor taxi chauffeur wordt uitgemaakt. Wat ook erg leuk was om te zien, was dat deze E63 met taxi bord nu dubbel zoveel aandacht trok dan zonder taxi bord. Een aantal keer werden we zelfs aangehouden met de vraag of het een echte taxi was.

Natuurlijk wisten we heus wel dat we niet de eerste waren die dit grapje uithaalden, maar nu blijkt dat het er heel wat meer zijn en ook heel wat meer die het wat extremer hebben aangepakt.

Zo hebben we deze Bugatti Veyron ‘Taxi’:

Virgin Media uit Londen vierde de start van hun 100Mb broadband door een trio van sportauto taxi’s de stad in te sturen. Het trio bestond uit een Porsche 911 Turbo, Aston Martin DBS en een Ferrari F430. Ruim zes uur lang boden ze gratis taxi ritjes aan door de hele stad.

Trident Twist Gum bood de inwoners en bezoekers van de stad Guadalajara in Mexico, taxi ritjes aan in een Ferrari F430 en een Porsche Panamera. Trident Twist Gum besloot om het hele gebeuren te filmen, erg netjes gaat het er niet aan toe, maar de gezichten van de bijrijders zijn geweldig!

Dan zijn we aangekomen in Rusland, waar misschien wel de meeste lekkere taxi rondrijdt. Veel is er niet bekend over deze Maybach 62, maar als je in Rusland bent en je belt naar 777-7477, kan dat wel eens resulteren in het beste taxi ritje ooit.

Een iets bekendere serie taxi’s zijn de Top Gear Supercar Taxi’s. Met auto’s zoals een Mercedes-Benz SLR McLaren, Ferrari 458 Italia en een Lamborghini LP640 zijn dit toch wel de ultieme taxi’s!

Een andere bekende taxi is de Ring-Taxi op de Nurburgring. Met een BMW M5 ga je de ring over, en net als met een normale taxi heb je ook hier een chauffeur. Bij de Ring-Taxi zijn dat; Claudia Hürtgen, Hans Joachim Stuck en Sabine Schmitz. Deze laatste heeft inmiddels al meer dan 20.000 rondes gereden over de Nurburgring, elk jaar komen daar zo’n 1200 rondes bij. Vroeger ging je de Ring over met de BMW M5 met de V10:

Tegenwoordig moeten we het doen met de nieuwe BMW M5 met de V8 BiTurbo:

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.