Tanken te duur? Koop geen Dodge Demon!

Tanken te duur? Koop geen Dodge Demon!

In Nederland stijgen de brandstofprijzen continu. Soms doet het dan ook goed pijn aan de portemonnee, in Amerika hebben ze daar duidelijk minder last van..

Van Amerikaanse auto’s is al jaren bekend dat de grote motoren wel van een slokje benzine houden. Bij de Dodge Demon in het onderstaande filmpje is dat niet anders. De machtige achtcilinder produceert 808 pk en 959 Newtonmeter koppel, waardoor de auto in 2.3 seconden van nul naar 100 kilometer per uur sprint!

Van de iets minder sterke versie, de Dodge Challenger Redeye is bekend dat deze de complete tank leeg trekt in 11 minuten! Dat zijn grotere en sterkere broer hier overheen zou gaan was dus wel aannemelijk. Tijdens de topspeed run, te zien in de video hieronder, is dan ook goed te zien hoe snel de brandstofmeter zakt! Uitgerekend zal de Dodge Demon zo’n 60 kilometer ver kunnen komen met dit tempo. Het geluk is dat deze snelheden nagenoeg onmogelijk zijn in Nederland, dus je zal niet snel in een soortgelijke situatie terecht komen.

Mocht je het verhaal nou net zo ongeloofwaardig vinden als ons, bekijk dan de video even. Dan zie je met je eigen ogen dat het tempo van de brandstofmeter bijna even hoog is als die van de betreffende Demon. De auto stopt dan ook met de poging tot bij 164 mp3, omgerekend zo’n 264 kilometer per uur! Desondanks blijven wij toch erg fan van de brutale uitstraling en de grote motoren die de zogeheten muscle cars rijk zijn!

Thomas Heule