Supra GR Jarama Racetrack Edition, de enige in Nederland!

Supra GR Jarama Racetrack Edition, de enige in Nederland!
Toyota Supra GR Jarama Racetrack Edition side zijkant
Foto’s: Mirco Mulder

Supra GR Jarama Racetrack Edition, de enige van Nederland! Deze Toyota Supra GR is er dus niet zomaar één, er worden namelijk maar 90 stuks van gemaakt en hiervan is er dus maar één in Nederland! Na dit in onze Carparazzi facebook groep te zien, moesten we hier wel een artikel van maken!

Toyota Supra GR Jarama Racetrack Edition front voorkant
Foto’s: Mirco Mulder

Deze speciale editie van de Supra is vernoemd naar het circuit van Jarama in Spanje. Hij is Horizon Blue gespoten en staat op 19-inch matzwarte lichtmetalen velgen waar rode remklauwen achter zitten. Ook van binnen is hij anders, deze speciale editie heeft namelijk een koolstofvezel plakkaat waarop het productienummer en de lay-out van Jarama is te zien. Het binnenste wordt verder aangekleed met zwart alcantara dat is afgewerkt met blauwe stiksels.

Toyota Supra GR Jarama Racetrack Edition achterkant rear
Foto’s: Mirco Mulder

Motorisch is er verder niet aan gesleuteld en dat betekent dat de GR Supra Jarama Racetrack Edition over de 340 pk en 500 Nm sterke zes-in-lijn beschikt. Hiermee gaat hij in 4,3 seconden naar de 100 km/u. Waarom Toyota wereldwijd slechts 90 exemplaren bouwt? Het getal 90 is een verwijzing naar de codenaam van de Supra: A90.

Toyota Supra GR Jarama Racetrack Edition
Foto’s: Mirco Mulder

Kijk HIER voor nog meer artikelen van dikke Supra’s!

Nog niet uitgelezen? Lees hieronder onze recentste artikelen:

Harald Voogt

Passie voor auto's en social media