Superzeldzame Bugatti wordt geveild!

Superzeldzame Bugatti wordt geveild!

Naast de welbekende Bugatti Veyron en Chiron heeft Bugatti in het verleden al eerder een hypercar gebouwd. De Bugatti EB110 heeft een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van steeds sneller wordende wagens, en nu komt er een exemplaar vrij voor de verkoop!

In de jaren 90 was de Bugatti EB110 een van de snelste auto’s die je kon krijgen, en zelfs vandaag de dag komt ‘ie met gemak mee met de pijlsnelle supercars en hypercars. Dit exemplaar is ook niet zomaar een EB110, het betreft hier de Bugatti EB110 Super Sport. De Super Sport is de ultieme uitvoering van dit model, met zijn 3.5 liter V12 die met behulp van vier(!) turbo’s 610 PK weet te produceren! De topsnelheid van deze raket bedraagt 354 kilometer per uur, wat een zeer indrukwekkende prestatie was in de jaren 90 en nog steeds niet misselijk is. Wanneer je hem flink op zijn staart trapt zal de EB110 Super Sport jou katapulteren naar de 100 kilometer per uur in slechts 3.3 seconden!

Wat de Super Sport ook onderscheidend maakt van een “normale” EB110 is dat er veel gebruik is gemaakt van carbon en kevlar voor het plaatwerk, hierdoor is de auto 150 kilo lichter dan een normale EB110. Dit exemplaar heeft aardig wat van de wereld gezien, oorspronkelijk geleverd in Duitsland, waarna hij in een Japanse collectie terecht kwam en uiteindelijk bij de huidige eigenaar in Zwitserland staat. Desondanks heeft deze auto slechts 900 kilometer gereden, hij is dus zo goed als nieuw! In 2019 zal hij geveild worden bij de RM Sotheby’s Paris Auction, hij kan dus van jou zijn!

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.