Supercars in Laren krijgen officiële waarschuwing

Supercars in Laren krijgen officiële waarschuwing

De gemeente van Laren kampt al enige tijd met het groeiende aantal autospotters dat naar het dorp komt. Grote groepen op het centrale kruispunt maken foto’s van de langsrijdende auto’s. Niks mis mee toch?

Auto’s spotten is uiteraard niet verboden, maar er is door de Corona-uitbraak wél een verbod om samen te komen en dat geldt uiteraard ook voor autospotters. “Veel mensen staan daar bij elkaar om naar auto’s te kijken. Er is een verbod om samen te komen, ook op het kruispunt. We merken dat waarschuwingen te weinig effect hebben. Daarom gaan we vanaf heden over tot het direct uitdelen van boetes”, liet burgemeester Nanning Mol eerder al weten.

Blijkbaar heeft dit niet tot het gewenste effect geleid en gaat de gemeente nu over op een andere aanpak: het bekeuren van de eigenaren van dergelijke ‘spotwaardige’ auto’s. Zo ontving de eigenaar van een Audi TT RS onderstaande brief, met de mededeling dat hij een officiële waarschuwing heeft gekregen. Volgens de brief zou de auto te veel lawaai maken. Wanneer zijn kenteken om deze reden nogmaals genoteerd wordt, kan hij een boete van €390,- tegemoetzien. Is dit een ultieme poging om supercars en daarmee ook de autospotters te weren uit Laren?

https://www.instagram.com/p/CC-dQy7p8Yn/

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.