SupercarBlondie: Het verhaal achter de meest bekende vrouwelijke Youtuber

SupercarBlondie: Het verhaal achter de meest bekende vrouwelijke Youtuber

Iedereen wil tegenwoordig Youtuber worden, al videomakend je dag vastleggen en delen met degene die dat willen zien. Verklaarde men je 10 jaar geleden volledig voor gek, vandaag de dag is het een betaald tijdverdrijf voor een aantal.

Zeggen we je ‘Alex Hirschi’, dan zal er wellicht geen belletje gaan rinkelen. Maar bij de naam SupercarBlondie gaan alle bellen rinkelen. En dat zij de vrouwelijke belichaming van een influencer is, bewijzen haar verdiensten wel. Ze rekent tot wel $1.4 miljoen dollar voor een enkele post, of het nu een video op Youtube is, een post op Instagram of een tweetje.

We kunnen wel stellen dat zij een droombaan heeft, dat moge duidelijk zijn, maar vroeger zag haar leven er anders uit. Toen ze stopte met werk als radio-DJ en haar droom ging najagen, kwam ze niet in de wereld die ze verwachtte. De automotive-industrie is gedomineerd door mannen en werd ze erg gekleineerd. Ook al wilde ze entertainment maken, ze werd afgekraakt op haar gebrek aan technische kennis over auto’s. En we kunnen ons voorstellen dat dat lastig is, als je een stempel opgedrukt krijgt voor iets wat helemaal niet je doel is. Een hoop pesterijen op conferenties en gesmiespel wanneer ze voorbij liep, bleef ze haar ding doen en zoals ze zelf zegt ‘De automotive branche toegankelijk te maken voor de leek die niet eens het verschil weet tussen een Porsche of een Ferrari’.

En die toewijding heeft haar vruchten afgeworpen, want nu is Alex degene die haar droomleven leid. De wereld over reizen voor de gaafste auto-evenementen, testritten doen in de meest zeldzame auto’s en aan tafel komen bij de grote bazen in de automotive-branche.

Maar, dit leven komt niet zomaar: zij zorgt er met haar team van 25 werknemers voor dat jij dagelijks de gaafste content op je beeldscherm krijgt en dat heeft zijn weerslag op haar prive-leven, maar ze is erop gebrand om de SupercarBlondie-movement nog groter te maken.

Een succes is haar formule zeker en wij kunnen niet anders dan respect hebben voor wat zij opgebouwd heeft de afgelopen jaren!

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.