Strepentrekker: Brabus C63 S met 600 pk!

Strepentrekker: Brabus C63 S met 600 pk!

Brabus C63 S

 

Mercedes gooit bij iedere AMG al cijfers op tafel om van te smullen, maar ook iedere keer komt Brabus en zegt ‘Vaak ben je te bang!’ Het resultaat is een vermogen waarvan de nieuwe M5 het warm krijgt. 

Standaard is de nieuwe C63 S al een heerlijke auto om te zien en om te rijden. Een auto met een vlot uiterlijk, mooie rondingen en met 510 pk onder je rechtervoet ben je geen langzame jongen. Maar Brabus vindt dat het beter kan, uiterlijk- en innerlijkerwijs. Het mooie aan Brabus is dat je niet het complete pakket af hoeft te nemen. Wil je alleen een ander setje wielen en een plakje carbon hier en daar? Dat kan! Wil je alleen je motor flink gekieteld hebben? Geen enkel probleem.

Laten we het hele pakket doornemen. Brabus komt met een rits koolstofvezel-updates voor het uiterlijk: een voorbumper inclusief lip, zijskirts, diffusor, uitlaattipjes (met Brabus-inscriptie, het zit hem in de details!) en spoiler. Verdomd lekker om naar te kijken inclusief de kenmerkende Brabus-wielen. De Brabus-logo’s  voor en achter vervangen de Mercedes-Benz logo’s, want iedereen mag natuurlijk weten dat het een ekte ekte is!

Maar dan nu de sfeermaker van het hele feest: De 4 liter V8 is opgeschroefd naar 600 pk en 800 Nm koppel en voor de rijke Arabieren en snelle voetballers is er nog een fellere update beschikbaar. Nog meer? Jazeker, 650 pk en 820 Nm. Waar de originele C63 S al in 4 seconden op de 100 zitten, moet deze strepentrekker het klusje zeker sneller kunnen klaren!

Dus, hoe zou jij je C63 S samenstellen?

Brabus C63 S

Brabus C63 S

Brabus C63 S

Brabus C63 S

Brabus C63 S

Brabus C63 S

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.