Streetgasm2000 gaat weer van start op 9 juni!

Streetgasm2000 gaat weer van start op 9 juni!

Vrijwel iedere petrolhead droomt er wel eens van: meedoen aan een rally. Wellicht is een rally in de vorm van de WRC ietwat onbereikbaar, maar rally’s zoals die van Streetgasm zijn dan ook anders. In teams leg je verschillende etappes af verspreid over 8 dagen. De dikste bolides komen voorbij.

Ook al doe je zelf niet mee aan de rally, je kunt er alsnog bij zijn! Op 9 juni start Streetgasm 2019 vanuit Rotterdam. Streetgasm is een rally voor auto’s die over minimaal 400 PK beschikken, en dit jaar zullen er 120 auto’s meedoen. Dit zijn dus niet de minste auto’s, denk aan een Porsche 918 Spyder, Ferrari 488 Pista, McLaren Senna, en een Lamborghini Aventador SVJ. Van deze exemplaren doen er overigens meerdere mee. Je zult de Lamborghini Huracan Performante zelfs 7 keer voorbij zien komen! Op zondagochtend zullen ze te bewonderen zijn op de parkeerplaats bij de Kuip in Rotterdam.

Voor wie die auto’s niet speciaal genoeg zijn, ze worden stuk voor stuk uitgedost met extravagante wraps en vallen dus extra goed op tussen het grijze verkeer. Vanaf 9:30 is het ook mogelijk om op de foto te gaan met de wagens en de coureurs. Ieder jaar zijn er een handvol beroemdheden aanwezig die deelnemen aan de rally. Dit jaar zul je DJ La Fuente, Sidney Samson, en YouTubers Gio en Hanwe tegenkomen tussen al die dikke bolides.

Om klokslag 12 uur wordt het startsein gegeven van de rally, maar je doet er goed aan om eerder te komen kijken als je de auto’s van dichtbij wilt bewonderen. Vanaf 9:30 zullen de deelnemende wagens en coureurs aanwezig zijn bij de Kuip. Weet je niet wat je moet verwachten? Bekijk hieronder het filmpje van Jay Jay Boske, die vorig jaar meedeed aan de Streetgasm rally!

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.