Streetgasm 2000 Challenge komt eraan!

Streetgasm 2000 Challenge komt eraan!

The StreetGasm 2000 Challenge 1-7 Juni 2013

..is een avontuur over wegen door heel Europa. De Challenge wordt verreden over openbare wegen met elk jaar weer een andere route. Vanaf het ontstaan in 2011 zien we nu 75 inschrijvingen per event. Al deze auto’s zijn op hun beurt exclusief, sportief, getuned of gewoon bloedsnel. The StreetGasm 2000 Challenge is een samenkomst van autoliefhebbers en levensgenieters die door Europa touren op zoek naar avontuur en om hun passie voor auto’s te delen.

Streetgasm 2000 Challenge - www.hartvoorautos.nl

The StreetGasm 2000 Challenge is geen race. Het draait allemaal om de tijd van je leven te hebben, nieuwe vrienden maken, overnachten in de meest luxueuze hotels, rijden over Europa’s mooiste wegen en het belangrijkste van alles: de Challengers thuis laten komen met 10.000 verhalen die ze de rest van hun leven niet meer zullen vergeten.

De exacte route zal nog een lange tijd geheim blijven voor de Challengers. Elk team zal de instructies dag voor dag ontvangen. Wanneer zij aankomen op hun checkpoint, zullen de teams een envelop vinden op hun hotelkamer. Hierin staan de routeinstructies voor de volgende dag.

Sinds het ontstaan van de StreetGasm Challenge is er een sterke band met het goede doel waar wij mee samenwerken, Stichting Opkikker. Elk jaar zal StreetGasm 2000 geld inzamelen voor deze weldoeners. Meer informatie over Stichting Opkikker vindt u op hun website.

Streetgasm 2000 Challenge - www.hartvoorautos.nl

Historie

De allereerst verreden StreetGasm Challenge vond plaats in 2011 met een groep van 35 vrienden met getunede straatauto’s. Ze reisden vanaf Nederland naar het zuiden van Duitsland en weer terug. Tijdens dit ritje hebben ze ook een van de mooiste racecircuits van de wereld aangedaan; de Nurburgring. De challengers van deze trip hadden de tijd van hun leven maar ze wilden meer. Dat is het moment dat het idee achter de StreetGasm 2000 tot leven kwam…

StreetGasm 2000 Challenge – 2012

Het begin van een tijdperk. De eerste echte StreetGasm 2000 atond klaar om van start te gaan. Maanden aan voorbereidingen viel samen op dit moment. De Challenge vond plaats in Juli 2012 met 51 auto’s. Amerikaanse spierballen, Japanse imports, Duitse degelijkheid, exoten, getunede monster en straatlegake racers. Ze waren allemaal aanwezig op het legendarische duinencircuit van Zandvoort. De route startte vanaf Zandvoort en verliep door Duitsland, Oostenrijk, Italie, Frankrijk, Belgie, Luxemburg en weer terug naar Nederland. Tijdens die route werden sommige van Europa’s mooiste wegen aangedaan, zoals de Brennerpas en Stelviopas. Dit in combinatie met uitstapjes naar legendarische plaatsen als de Lamborghini fabriek maakt de StreetGasm 2000 Challenge een event welke echte petrolheads echt niet mogen missen!

Streetgasm 2000 Challenge - www.hartvoorautos.nl

StreetGasm 2000 Challenge – 2013

Na het succes van 2012 kregende de Challengers er geen genoeg van en bleven vragen wanneer de volgende Challenge plaats zou vinden. Uiteraard konden we deze die-hards niet teleurstellen. Daarom hebben we besloten om van de Streetgasm 2000 een terugkerend ent te maken waar echte autoliefhebbers ieder jaar reikhalzend naar uit zullen kijken. De plannen voor de StreetGasm 2000 Challenge werden gesmeed. Het moest beter, langer, groter en gekker dan de vorige editie. De organisatie heeft het aantal deelnemende teams vergroot naar 75. Dit betekent dat ze nog meer mensen kunnen laten meegaan op het gekste auto evenement van het jaar. Van supercars tot getunede straatauto’s, voor jong en oud, voor racers en cruisers, voor Michael Schumachers en Daisy Dukes… StreetGasm offers the ultimate driving experience!

We simply believe that driving can be more..

Om een impressie te krijgen van afgelopen Challenge raden we het aan om een kijkje te nemen in het media gedeelte.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.