Streep door de Russische F1 Grand Prix: Sochi verdwijnt van de kalender

Streep door de Russische F1 Grand Prix: Sochi verdwijnt van de kalender

We hoeven je niet te vertellen dat het rommelt in Rusland en Oekraïne en waar Putin fikse uitspraken doet, kiezen de mensen eieren voor hun geld. Waar het bij woorden kan blijven, kan het ook zomaar zijn dat Putin zijn woorden omzet in daden.

De gasprijzen schieten door het dak, de benzine gaat potentieel richting de €3,- per liter en ook de FIA neemt voorzorgsmaatregelen. Ook al is de Formule 1 race in Sochi pas in september, de FIA wil zich niet mengen in dit conflict en heeft uit voorzorg de race van Rusland van de agenda gehaald.

De FIA laat in een statement weten: “Donderdagavond hebben de Formule 1, de FIA en de teams de positie van onze sport besproken, en de conclusie is, inclusief het standpunt van alle relevante belanghebbenden, dat het onmogelijk is om de Grand Prix van Rusland onder de huidige omstandigheden te houden.”

Waar Vettel en Verstappen hun statement deelde over de situatie en concludeerde dat het hoogst onverstandig was om in deze hoedanigheid te gaan racen in Sochi, heeft de FIA dit nu ook ingezien.

Dus, geen 23, maar 22 GP’s dit jaar. Maar bereid je voor op een andere toevoeging aan de F1-kalender. Welke dat zal worden, weten wij ook nog niet. Ook Haas heeft hun voorzorgsmaatregelen genomen en hun Russische uitingen van de auto verwijderd en gaat nu in het maagdelijk wit de strijd aan op het asfalt.

Mocht er nieuwe informatie komen, dan horen jullie dit als eerste!

Bron: GPBlog

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.