Straatlegale G-Power BMW M3 GT2 S te koop!

Straatlegale G-Power BMW M3 GT2 S te koop!

Duitse tuner G-Power is geen onbekende in het aanpakken en nog sneller maken van dikke BMW’s. Ditmaal echter geen nieuw project in het nieuws, maar een prachtige occasion!

De Alpinweiss BMW M3 staat te koop bij Büchl GmbH Schärding in Oostenrijk voor een bedrag van €119.000,-. Een stuk duurder dan een ‘gewone’ BMW M3 E92. En dat is ook niet gek, want dit is een speciale uitvoering die ook nog eens gewoon de openbare weg op mag. Zo’n 9 jaar geleden won BMW de 24 uur van de Nürburgring en dat was voor G-Power reden genoeg om een aantal M3’s om te bouwen naar een circuitmonster.

De uiterlijke aanpassingen moge duidelijk zijn; bredere heupen, een dikke kont, een flinke vleugel en een setje bijpassende wielen. De lekkerste aanpassingen vinden we echter onder de motorkap in de vorm van een SK II CS-supercharger waardoor het vermogen van de atmosferische 4.0-liter V8 van 420 pk steeg naar 600 pk en het koppel naar 580 Nm. Dit exemplaar is vervolgens nog iets verder gekieteld naar 650 pk en daarnaast is er ook een Akrapovic uitlaat gemonteerd. Ook heeft de M3 nog altijd een achterbank – wat oorspronkelijk niet het geval was bij de M3 GT2 S – en beschikt over hele gave sportstoelen.

Als je snel kunt schakelen kun je 0 tot 100 km/h tijden halen van rond de 4 seconden en de topsnelheid ligt op 330 km/h. Ik ben overigens benieuwd hoe ze zullen reageren bij de RDW. Het is weliswaar een een straatlegale auto, maar zal je er ook echt een Nederlands kenteken op kunnen monteren?

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.