Stijlvolle Bentley Flying Spur Blackline kost je €349.950,-

Stijlvolle Bentley Flying Spur Blackline kost je €349.950,-

Sequin Blue, dat is de specifieke en tevens prachtige kleur van deze bijzondere Bentley Flying Spur. Zie je niet vaak!

Bij het samenstellen van je Bentley kun je het Blacklineaan vinken tegen een meerprijs van €3.550,-. Het vervangt zo’n beetje alle chrome onderdelen voor een zwarte look. Bentley beweert dat 30% van de verkochte Continental GT’s zijn uitgevoerd met het Blackline pakket, geen wonder dus dat zij ditzelfde pakket aanbieden voor de Flying Spur. Het pakket omvat de Flying B op de motorkap, de grille, de ventilatieopeningen, de instaplijsten, deurgrepen, de koplampen en achterlichten. Pakket-specifieke 21-inch wielen zijn ook inbegrepen, hoewel kopers kunnen kiezen voor grotere 22-inch wielen van Mulliner. De afgewerkte look zegent het exterieur van de grote vierdeurs met een extra gevoel van agressie ten opzichte van de standaardconfiguratie en zijn chromen buitenbeetjes. Aan het interieur wordt overigens niks gewijzigd.

De 2020 Flying Spur markeert de derde generatie van de ultra-luxe sedan sinds zijn debuut in het midden van de jaren 2000. De supersedan met vierwielaandrijving en een 6,0-liter W12 een gezonde 635 pk en 900 Nm koppel. Een automatische transmissie met acht versnellingen met dubbele koppeling is de enige versnellingsbak die wordt aangeboden, en het helpt het grote binnenvaartschip in 3,8 seconden van 0 tot 100 km/h te katapulteren. De topsnelheid ligt op 333 km/h.

Dit prachtige exemplaar staat bij onze vrienden van Thijs Timmermans met slechts 1916 kilometer op de teller te koop voor €349.950,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.