Porsche introduceert de Panamera Turbo S E-Hybrid!

Porsche introduceert de Panamera Turbo S E-Hybrid!

Porsche Turbo S E-Hybrid

Tot op heden was de Turbo de krachtigste Panamera. Vandaag wordt het stokje doorgegeven.

Bij Porsche draait de Hybride-adfeling al een tijdje op volle toeren, maar na vandaag is hun progressie zo’n beetje doorgevoerd op elk nodig vlak. De Le Mans-racers zijn hybrids, de 918 is de ultieme hypercar en nu is er voor de ietwat casual Porsche-rijder ook een buitengewoon krachtig alternatief. We kenden de Panamera E-Hybrid al even, maar qua vermogen was die nog mijlen verwijderd van de Panamera Turbo. Wie zijn hoop gevestigd had op een sterkere Panamera, mag vandaag tevreden in de spiegel kijken, want het wachten is meer dan beloond.

Bovenaan de Panamera-hiërarchie staat nu namelijk een hybride te pronken: de Panamera Turbo S E-Hybrid. Net als de gewone Turbo, worden ze beide voorzien van een 550 pk sterke 4-liter V8. Omdat er in de hybride nog een elektromotor aan gekoppeld zit, laat hij die normale Turbo ver achter zich, door er nog eens een schepje van 136 pk bovenop te doen. Opgeteld resulteert dit in een 680 pk sterke gezinswagen, ruim voldoende voor een tripje richting Zwitserland! In het ideale geval rijd je op enkel die elektromotor trouwens zo’n 50 kilometer ver. Qua trekkracht zit je ook prima gebakken, want die hemelse combinatie van krachtbronnen produceert maar liefst 850 Nm koppel! Optrekken naar 100 km/u lukt daarmee in 3,4 seconden, terwijl afvlakken pas gebeurd bij 310 km/u.

Bestellen is al mogelijk, maar de Turbo S E-Hybrid’s staan pas in Juli bij de dealer. Wie echt niet meer kan wachten, zal een ritje naar Genève moeten maken om hem dichtbij te bekijken. Instappen in de krachtigste E-Hybrid gaat vanaf €198.600. Voor mensen die iets comfortabeler achterin zitten, is er de Executive uitvoering, die je voor €212.300 op de oprit kan hebben staan.

Porsche Turbo S E-Hybrid

Porsche Turbo S E-Hybrid

Porsche Turbo S E-Hybrid

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.