Stekkeren met een Honda NSX is dichterbij dan je denkt

Stekkeren met een Honda NSX is dichterbij dan je denkt

Honda NSX Pikes Peak

Veelbelovende woorden uit het land van de rijzende zon!

De wereld kent een handvol evenementen die simpelweg niet weg te denken zijn uit ons knusse autowereldje. Of het nu concoursen als Pebble Beach of Villa d’Este zijn, of wedstrijden als de Indy 500 of de onwaarschijnlijk lastige heuvelklim van Pikes Peak, er is voor ieder wat wils. Die laatste laat heel wat verschillende soorten auto’s toe, van prototypes en productiewagens tot volwaardige racemonsters. Na het uitbrengen van de NSX in 2015, besloot Honda een omgebouwde, volledig elektrische versie van hun NSX daar eens op de proef te stellen. Het monster dat ze naar de Verenigde Staten verscheepten produceerde maar liefst 1000 pk.

Ondanks dat ze de race niet wonnen——ze finishten als derde in hun klasse——heeft het project het een en ander losgemaakt bij het hoofd van Honda’s R&D-afdeling. Deze beste man, genaamd Sekino Yosuke, ziet het schijnbaar wel zitten om in de toekomst een volledig elektrische NSX te produceren. Hoewel wij natuurlijk het liefst naar het snerpende geluid van een ongeblazen V12 zouden luisteren totdat het bloed uit onze oren spettert, weten we dankzij de Nio EP9 dat EV’s wel degelijk ontieglijk hard kunnen rijden, waardoor we ons bij het geluid——of de absentie ervan——durven neer te leggen. Mocht het dus zover komen, dan zullen wij in ieder geval geen tegengas geven!

Voordat je nu al juichend uit je bureaustoel springt, in de hoop dat er morgen ineens een nieuwe super Honda wordt aangekondigd, doe ik even snel een reality check. Vergeet namelijk niet dat er welgeteld 10 jaar zat tussen het uit productie gaan van de eerste generatie NSX en het op de markt komen van de hybride NSX. Hoewel dat misschien niet als een eeuwigheid klinkt, is het niet onbelangrijk om te vermelden dat de Mk1. op dat moment al 15 jaar geproduceerd werd. In totaal hebben we dus 25 jaar moeten wachten voordat er überhaupt een nieuwe, bestuurbare NSX werd uitgebracht. Volgens die logica zouden we dus pas in 2040 een nieuwe NSX voor de kiezen krijgen!

Ach, laat het je vooral niet ontmoedigen, want zolang ze over “een nieuwe NSX” blijven praten, gaat ‘ie er gewoon komen. En dat is wat ons betreft het allerbelangrijkste!

Honda NSX Pikes Peak

Honda NSX Pikes Peak

Honda NSX Pikes Peak

Honda NSX Pikes Peak

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.