Stef Stuntpiloot: Platgeslagen Lotus met M5 V10

Stef Stuntpiloot: Platgeslagen Lotus met M5 V10

Lotus M5 V10

Je hebt dromers en je hebt doeners. En Dustin is een doener, eentje van de bovenste plank! Want nee, je kijkt hier niet naar de Hennessey Venom GT.

De auto heeft wel heel veel weg van de pretraket van Hennesey maar nee, deze is he-le-maal zelf gebouwd door Dustin, een Amerikaanse jongen die de 30 nog moet passeren. Drie jaar geleden begon het met een computertekening en deze werd langzaamaan werkelijkheid met behulp van een hoop dingen, een hele hoop dingen. Een BMW V10-motor, een bak van Porsche en een turbo waar de lokale fanfare nog jaloers op is en het geduld van een monnik, om de belangrijkste dingen maar even te benoemen. Oja, de uitlaat is er eentje die zomaar van een ‘Pagani Zonda’ gejat zou kunnen zijn, maar he, liever goed gejat dan slecht verzonnen! Nu is het nog ‘rustig’ in Minneapolis, maar deze zomer wordt deze krachtpatser losgelaten.

Alles aan deze buikschuiver is custom made, van de volledig nieuwe achterkant (De Lotus is 50 centimeter langer en 35 centimeter breder gemaakt) tot de wielophanging  en zelfs de scharnieren van de vleugeldeuren. 4.000 uur verder en dan staat er dit voor je neus en ondanks dat de auto bijna ‘afgerond’ is, ligt de volgende update alweer klaar, een turbo formaatje ‘scooterband’. Ge-wel-dig vinden we dit soorten projecten!

Onder de naam ‘Monivetti Automotive’ wil Dustin uiteindelijk hypercard voor de particuliere verkoop gaan produceren… Horacio Pagani & Christian von Koenigsegg, maak je borst maar nat!

Lotus M5 V10

Lotus M5 V10

Lotus M5 V10

Lotus M5 V10

Lotus M5 V10

Lotus M5 V10

Lotus M5 V10

Lotus M5 V10

Lotus M5 V10

Lotus M5 V10

Lotus M5 V10

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.