Startech bodykit voor de Tesla Model 3!

Startech bodykit voor de Tesla Model 3!

Startech is een zusterbedrijf van BRABUS, bekend om het aanpassen van veelal Britse auto’s zoals Range Rovers, Jaguars, Bentleys en Aston Martins. Als teken van de tijd waarin we leven, hebben ze nu hun eerste Tesla bodykit voor Model 3 onthuld.

De Tesla Model 3 is veruit de belangrijkste EV van dit moment. In de drie jaar sinds het model op de markt kwam, heeft het iedere Duitse sportsedan van zijn omvang van verslagen op de 0 naar 100 km/h sprint. De snelste versie van de Tesla Model 3 doet dit namelijk in slechts 3,4 seconden! In dat opzicht is het wellicht geen verrassing dat de tuningswereld aan het wakker worden is.

Het opvallende kenmerk van de Startech bodykit is de voorbumper, die het uiterlijk van de auto volledig verandert. Tesla pionierde met een gladde look waarbij de EV’s geen prominente grille hadden, die is immers ook niet nodig. Deze aangepaste versie van Model 3 heeft nu echter een rechthoekige inlaat over de volledige breedte. Het ontwerp speelt in op de lijnen van de motorkap. Door de vouw in de neus en de vorm van de grille heeft de Model 3 nu wel iets weg van de Porsche Panamera. De aerodynamische make-over gaat verder met een toepassing voor de achterwielen en een nieuwe achterbumper met een diffuser-achtige uitstraling. De vaste achterspoiler is ook niet standaard op een Tesla, vooral deze niet, omdat deze over de achterste schouders van de auto stroomt.

Het hele pakket kost je €3.144,- en wil je alleen de bumper, dan moet je rekenen op €1276,-. Voor het interieur is een individualiseringsprogramma beschikbaar waarbij je zowel carbon fiber als alcantara kunt toevoegen. Op de website van de Duitse tuner zien we ook twee sets wielen van 20 inch met een stoer centerlock design.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.