SPYSHOTS: Porsche 992 Carrera Cabriolet

SPYSHOTS: Porsche 992 Carrera Cabriolet

911 992 Porsche Carrera

De nieuwe generatie Porsche Carrera komt eraan, de 992. Was er eerder deze maand een nietsvermoedend blondje zo slim om een foto van, zo leek het, een productieklare 992 coupe het internet op te slingeren, nu is er op de Duitse Autobahn een heftig gecamoufleerde cabriolet gespot.

De onthulling van de coupe staat gepland voor oktober dit jaar en de cabriolet volgt drie maanden later. Maar wij betwijfelen of de cabriolet over drie maanden ook zover is dat nietsvermoedende blondjes zomaar foto’s van een ogenschijnlijk productieklare cabriolet op hun Instagram kunnen plaatsen.

Uit de spyshots die we vandaag hebben ontvangen, kunnen we nog geen definitieve lijnen opmaken, maar de hints zijn duidelijk. Het achterlicht, en nee, niet ‘de achterlichten’, het achterlicht zal uit een deel bestaan. Dit is overgenomen van de Mission E Concept. En daarnaast de elektrisch bedienbare achterspoiler. Kijk even mee, je ziet de lijnen lopen vanaf het uiteinde van het achterlicht naar het luchtrooster toe. Dit gehele stuk beweegt op dit moment bij een druk op de knop, maar ons lijkt het niet dat dit de definitieve vorm wordt van de spoiler, of ze moeten er een sexy vormgegeven ‘ducktail’ van maken. Anders kunnen ze het net zo goed ‘de taartschep’ noemen. Ook het opstaande derde remlicht is zeker niet productieklaar. Leuk voor in de Formule 1, maar niet achterop je dakloze 992.

Dan nog de driehoek onder het kenteken. Het doet meteen denken aan de Illuminati, welke tot doel hadden mensen moreel te vormen tot de ideale mens. Zou Porsche deze driehoek nog geheim houden, omdat ze de kont van de 992 uiteindelijk tot de ideale Carrera-kont te vormen?… Weet je wat, wat een klets ook. Laat maar zitten, ik ben toe aan weekend. Binnenkort meer over de nieuwe 992 Carrera. Morgen in ieder geval weer een nieuwe occasion van de week! Geniet voor nu nog even van de G-Power M3, hoi!

911 992 Porsche Carrera

911 992 Porsche Carrera

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.