Spyshots om bij weg te dromen; de Ferrari Purosangue!

Spyshots om bij weg te dromen; de Ferrari Purosangue!

Al jaren wordt er in Maranello gewerkt aan een SUV, eentje waar lang op is gewacht en ontzettend veel om werd gevraagd. En niet te vergeten een SUV met het bekende paardje voorop.

Ver voordat SUV’s een ding werden bleven supercar bouwers als Ferrari en Lamborghini ver weg van de opgehoogde en ruimtelijke modellen. Toch is er ergens een keerpunt geweest, een moment waarop werd gezegd, laten wij het eens een kans geven. In 2013 werd dan ook het prototype gepresenteerd van de Lamborghini Urus. een vooruitstrevende SUV op het gebied van boven en onderhuidse technische aspecten. Met een grote roffelende achtcilinder motor om het beest vooruit te laten schieten.

Jaren later gaat Ferrari ook een poging wagen, met de Purosangue. Overigens een naam waar je bijna je tong over breekt bij de uitspraak. De Purosangue moet bij Ferrari de verkoopcijfers opkrikken en zorgen voor nieuwe klanten die de auto links zouden laten liggen vanwege de ruimte. Families.. Met de Purosangue slaat Ferrari een nieuwe weg in en zal de focus ditmaal ook meer worden gewerkt aan het praktische en comfortabele beeld van de auto.
We kunnen we zeggen dat de Purosangue een auto is waar ontzettend veel om werd gevraagd en waar Ferrari nu eindelijk antwoord op lijkt te geven.

Om alvast warm te worden trakteren wij jullie op wat gave spyshots. En inderdaad, voor de oplettende lezer onder ons, Ferrari maakt momenteel gebruik van een fors aangepaste bodykit van de Maserati Levante. Zo blijven de daadwerkelijke lijnen van de auto nog even een zorg voor later. Om de versie zonder camowrap te kunnen zien moeten we helaas nog even wachten, de auto wordt pas in 2022 onthuld voor het publiek.

Thomas Heule