SPYSHOTS: Mini JCW en hij wordt lekker!

SPYSHOTS: Mini JCW en hij wordt lekker!

Als je het nieuws hebt gevolgd, weet je dat Mini aardig aan het elektrificeren slaat, maar gelukkig slaan ze nog een model over. En je voelt hem al aankomen: de JCW blijft lekker benzine verbranden!

En dat is een zegen voor de liefhebber van de hot hatch. Een lekkere roffel onder de kap, een pruttelende uitlaat, het blijft real-life Mario-karten met de vernieuwe JCW. Het model wat met de camouflage is gespot is een facelift van het huidige model met een aangepast neusje en kont en als we de geruchten mogen geloven, wordt de technologie ook nog enigszins aangepast.

De neus lijkt iets langer te zijn geworden en voorzien te zijn van een wat grotere grill, goede luchthappers en de spiegels doen ons een beetje denken aan die grote units die je op je spiegels zet als je een caravan achter je auto hangt en daarnaast heeft dit testmodel heeft maar een uitlaattip. Maar het lijkt ons stug dat dat laatste daadwerkelijk het productiemodel zal bereiken!

Lekker rammen!

De 4-cilinder motor gaat weer 228pk en 320Nm aan koppel produceren en met de automatische versnellingsbak poeier je jezelf binnen 6,1 seconden naar de 100. De Mini is allang niet meer de mini-Mini van vroeger, maar is uitgegroeid tot een volwassen hete hatchback en de Fiesta ST, de Polo GTI en de Hyundai i20N hebben een geduchte tegenstander aan de JCW!

Bron: Autoevolution.com

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.