Spyshots: De BMW X8!

Spyshots: De BMW X8!

BMW komt de laatste tijd met veel nieuwe, moderne modellen. Denk aan de nieuwe BMW IX de I4 en de nieuwe BMW M3 en M4.

De laatste tijd wordt er naast de elektrische modellen ook veel gespeculeerd over een eventuele BMW X8. Waar voor alsnog weinig informatie over kwam vanuit BMW. Maar nu lijken de speculaties toch waar, sinds de X8 gespot is in de bekende camowrap!

Echter is er nog geen officieel woord van BMW over de potentiële X8, maar nu hebben we meer bewijs dat het BMW daadwerkelijk bezig is met het niet X model. Een video die door kurt.muc is gepost op Instagram, laat een forse Bimmer-test op de openbare weg zien, waarschijnlijk ergens in de buurt van München.

De korte clip geeft een snelle blik op de buitenkant van wat lijkt op de X8. Aan de kentekenplaten te zien is dit een ander prototype dan de eerder gespotte testauto’s, al lijkt de hoeveelheid camouflage identiek te zijn. Over de Camo gesproken, de hele auto is bedekt met camouflagefolie en er zijn nep panelen aan de voorkant die het zicht op het dashboard belemmeren. We zijn benieuwd wat eronder schuilgaat, want op straat wordt gezegd dat de X8 een extravagante layout met gesplitste koplampen zou kunnen krijgen. Aan de achterkant is het prototype nog voorzien van voorlopige verlichting.

Eén ding is duidelijk: dit testvoertuig heeft een soort elektrificatie, gezien de ‘Hybrid Test Vehicle’-stickers en een tankdop op het voorspatbord aan de bestuurderszijde. Speculaties over de X8 M zou een combinatie kunnen hebben tussen BMW’s 4,4-liter V8 en een elektromotor voor een verwacht totaal vermogen van bijna 750 pk!

Het is duidelijk dat we geen officiële lanceringsdatum hebben voor de allereerste BMW X8, maar we verwachten een debuut eind 2021. Als de berichten over een M-variant waar blijken te zijn, zou deze op een bepaald moment volgend jaar kunnen debuteren. We hopen dat we binnenkort eindelijk iets officieels van de autofabrikant te horen krijgen.

Thomas Heule