Spyshots: BMW 8 Serie facelift

Spyshots: BMW 8 Serie facelift

De 8 serie is sinds deze weer op de markt werd gebracht een waar succesnummer. Daarom is het zeker niet gek dat de auto wat zal worden opgefrist..

LCI, of Life Cycle Impulse, is de term die BMW gebruikt om een refresh voor een model te beschrijven. Het bedrijf geeft zijn voertuigen voortdurend kleine updates, maar sommige zijn opvallender dan de andere. Een van de auto’s die relatief snel een behoorlijke facelift krijgt, is de 8 Serie Cabrio, die op de openbare weg is gespot. Zoals je kunt zien in de bijgevoegde galerij hieronder, heeft het prototype niet veel camouflage, maar de verkapte voorkant verwijst naar enkele mogelijke visuele herzieningen. Te oordelen naar wat we zien, kunnen de vorm en grootte van de nierroosters worden gewijzigd, hoewel we niets dramatisch verwachten. De voorbumper mag ook een beetje opnieuw worden ontworpen en er lijkt ook camouflagefolie op de koplampen te zitten.

Het is een soortgelijk verhaal aan de achterkant, en we hebben het gevoel dat de veranderingen daar nog minder opvallen. We verwachten een licht gewijzigde bumper in combinatie met nieuwe interne graphics voor de achterlichten. Voorlopig lijkt al het andere aan de buitenkant identiek aan het model dat nog steeds te koop is.

De spyshots laten ons ook twee foto’s van de cabine zien. We kunnen nu bijna bevestigen dat de vernieuwde 8-serie cabriolet een groter display krijgt voor het infotainmentsysteem, wat duidelijk te zien is op deze foto’s. Het is waarschijnlijk “safe to say” dat het nieuwe scherm vergezeld zal gaan van BMW’s nieuwste software-updates voor het infotainmentsysteem.

Nu de zomer van 2021 nog maar een paar maanden verwijderd is, is het waarschijnlijk te laat voor BMW om dit jaar de vernieuwde luxe cabriolet te onthullen. Wij denken dat de 8 Serie Cabrio LCI zijn officiële debuut zal maken in de eerste maanden van 2022 en net op tijd in de verkoop zal gaan voor het nieuwe cabrio seizoen.

Thomas Heule