Spyshots: Audi RS Q8!

Spyshots: Audi RS Q8!

Audi RS Q8

Nadat deze week de nieuwe Audi S6 en RS6 werden betrapt tijdens het testen, werd op dezelfde route ook deze Audi RS Q8 gespot. Slechts enkele dagen nadat de Audi Q8 officieel werd onthuld, blijkt Audi al druk in de weer met een RS-model van hun nieuwste SUV.

We hebben het uiteraard niet over bovenstaande foto, een rendering van ontwerper X-Tomi Design die eerder deze week werd gepubliceerd. Het gaan om het prototype op de foto’s hieronder en zoals je ziet heeft deze een nieuw ontwerp voor de voorbumper en de kenmerkende tweevoudige ovale uitlaatpijpen aan de achterzijde. Er is haast geen twijfel over mogelijk de Audi RS Q8 zal worden aangedreven door een 4,0-liter twin-turbo V8, dezelfde die te vinden is in de Lamborghini Urus.

Hoewel een dergelijk model onvermijdelijk was, is het belang van de RS Q8 niet verloren gegaan, gezien de vlaggenschipstatus van de SUV. De RS-modellen waren in het verleden aanvankelijk gereserveerd voor de hete Avant versies van Audi, maar de RS Q8 bewijst dat SUV’s nu de money makers zijn voor het merk met de vier ringen. De 610 pk sterke Audi R8 V10 plus bewijst dat Audi er niet om geeft om ruimte over te laten voor Lamborghini. Het is dus goed mogelijk dat de RS Q8 650 pk op de weg zal zetten. Voor de duidelijkheid, dat is wat evenveel als de Lamborghini Urus.

Audi RS Q8

Audi RS Q8

Audi RS Q8

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.