Nieuws

Spyshots: 2020 Volkswagen Golf 8!

Prototypes voor de opnieuw ontworpen Volkswagen Golf, de achtste generatie van het populaire naamplaatje, zijn gespot!

Toch zullen we nog iets langer moeten wachten op de nieuwe Golf, aangezien Volkswagen de productie van de Golf 7 later stopt dan gepland. De nieuwe Volkswagen Golf 8 zou vanaf juni dit jaar in productie gaan en de officiële introductie volgt in het derde kwartaal. Volgens het Duitse ‘Spiegel’ heeft Volkswagen productieproblemen met de Golf 8, waardoor er dit jaar 70.000 exemplaren minder de fabriek zullen verlaten: slechts 10.000.

In vergelijking met de Golf 7 is de Golf 8 flink veranderd; wat betreft de looks althans. De carrosserie is namelijk nagenoeg gelijk gebleven en zitten de verschillen vooral in het plaatwerk. Zo is de motorkap een stuk boller en is de taillestreep verhoogd naar de hoogte van de deurgrepen. Andere opvallendheden zijn de veel smallere koplampunits met een zeshoekig patroon en de eveneens vernieuwde achterlichten. Voor het interieur gaat Volkswagen volledig digitaal met een groot digitaal instrumentenpaneel, waarschijnlijk een standaard feature. Dit wordt aangevuld door een groot infotainment-aanraakscherm in het midden.

We verwachten deze keer geen herhaling van de elektrische E-Golf. Dat komt omdat Volkswagen dit jaar ook een op zichzelf staand elektrische auto onthult; de ID hatchback. Hij komt met benzine-, diesel- en aardgasmotoren, maar ook als hybride met 48 Volt-boordsysteem. De Volkswagen Golf 8 komt er overigens niet als 3-deurs.

Foto’s via Motorauthority

27-jarige petrolhead in hart en nieren! Mede-oprichter van Hart voor Auto's dat in 2018 inmiddels zijn 8ste levensjaar is ingegaan.