Spring Event 2.0 verplaatst naar 18 september 2021

Spring Event 2.0 verplaatst naar 18 september 2021

Op 13 april 2019 vond de meest recente editie van Spring Event plaats. Een groots supercar festival met spectaculaire races op de befaamde dragstrip. Vanwege de Corona-uitbraak kon er logischerwijs geen Spring Event 2.0 plaatsvinden in 2020 en hadden wij onze zinnen gezet op 17 april 2021. Ruim twee jaar later! Hoewel het waarschijnlijk niet als een verrassing komt, komt deze datum nét te vroeg voor een evenement van deze omvang.

Hierdoor is de organisatie genoodzaakt om Spring Event 2.0 uit te stellen. Hoewel niemand in de toekomst kan kijken, hebben zij er vertrouwen in: Spring Event 2.0 gaat plaatsvinden op 18 september 2021! De overheid is druk bezig voorzieningen te treffen om mensen met een actuele negatieve testuitslag toegang te geven tot evenementen. Natuurlijk hopen ook wij dat dergelijke maatregelen tegen die tijd niet meer nodig zullen zijn, maar bieden ze wel perspectief voor het laten doorgaan van Spring Event dit jaar.

“Na pilots in maart beginnen we in april voor het echie, eerst met beperkte capaciteit. Ondertussen regelen we voldoende testmogelijkheden en gaat er in maart een wet voor naar de Kamer.” Aldus minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge.

De Jonge noemt daarbij sneltests en PCR-tests als opties om toe te passen. Daarnaast heeft de overheid de app CoronaCheck ontwikkeld. Daarmee kunnen bezoekers straks bij de entree een negatieve testuitslag laten zien. Over enkele maanden moeten er dagelijks 400.000 tests beschikbaar zijn om mensen een testbewijs te kunnen geven via de app CoronaCheck, zei De Jonge eerder in De Telegraaf. Zo moet het coronavirus niet alleen beter opgespoord en getraceerd worden, maar moet het ook weer veiliger worden om naar evenementen te gaan.

Een ieder die al een ticket voor Spring Event 2.0 heeft gekocht kan ditzelfde ticket gebruiken voor deze nieuwe datum. Alle aangeschafte tickets zijn vanaf nu geldig voor Spring Event 2.0 op 18 september 2021, op het evenemententerrein van Vliegveld Twenthe. Dit geldt zowel voor bezoekers, deelnemers als prijswinnaars.

Nog geen bezoekersticket gekocht? Dat kan via deze link.

Wat is Spring Event 2.0?
Spring Event is al jarenlang hét auto evenement van Nederland. Keiharde actie is op dit evenement een garantie, en dat dan ook nog eens met de meest bijzondere auto’s die er in Nederland, België en Duitsland te vinden zijn. Liefhebbers van allerlei soorten auto’s komen bijeen om te genieten van al het moois op vier wielen dat die dag bij elkaar komt en het tegen elkaar opneemt op de inmiddels befaamde dragstrip.

Je kunt hier aan deelnemen wanneer je het in het bezit van een snelle/bijzondere auto, maar je kunt al dit moois uiteraard ook komen bekijken wanneer je zo’n auto zelf (nog) niet in de garage hebt staan.

Spring Event werd de eerste 7 edities georganiseerd op Vliegveld Weeze, net over de grens in Duitsland. Dit jaar wordt daar een locatie aan toegevoegd: Vliegveld Twenthe in Enschede. Hier zal op 18 september 2021 Spring Event 2.0 plaatsvinden.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.