Spot van de Week: unieke McLaren MSO 600LT!

Spot van de Week: unieke McLaren MSO 600LT!
McLaren, 600LT, Spyder, MSO, supercar
Spot door ‘Marc’s Hobbyblog’

Hart voor Auto’s brengt jou elke dag het laatste autonieuws en de meest opmerkelijke verhalen. Een cruciaal onderdeel van dit platform zijn de autoliefhebbers zelf, en dat laten we graag zien! In een nieuwe wekelijkse rubriek kiezen we daarom de meest indrukwekkende spot van die week. Ook kans maken om met jouw carspot op de Hart voor Auto’s pagina te komen? Word dan snel lid van de Carparazzi pagina op Facebook!

Afgelopen week zagen we een resultaat van het MSO programma op onze Carparazzi pagina verschijnen. En dat is meteen een topper! Deze McLaren MSO 600LT werd vastgelegd door een oplettende autoliefhebber. Over het kleurenpalet van dit Britse apparaat kun je lange tijd discussiëren.

De eigenaar heeft gekozen voor een (zo lijkt het in ieder geval) overlopende gloed van donkerblauw naar groen. Matchende accenten op de frontlip, splitter en sideskirts maken dit een ware schoonheid. Ook heeft deze McLaren MSO 600LT een behandeling van carbon gehad, waarvan we het resultaat zien op de agressieve voorkant en ‘sideskirts’. Lastig om te zien op de foto, maar het lijkt er op dat de eigenaar achter het stuur vertoeft in handgemaakte stoelen met unieke gravering in de hoofdsteun.

McLaren brengt al jaren indrukwekkende en vooral bloedsnelle supercars uit, maar dat weerhield de autofabrikant uit Woking er niet van om nog exclusievere auto’s uit te brengen. De ‘McLaren Special Operations’ (MSO) is een aparte divisie binnen het merk, waar de Britten hun succesvolle uitvoeringen volledig aankleden met de meest bizarre opties. Dit gaat dan ook verder dan een motorkap van carbon.

McLaren, MSO, fabriek, Engeland, oranje, wit, grijs, F1, SLR
McLaren Special Operations (Bron: Petrolicious.com)

In het kort de prestaties van de 600LT; zoals de modelaanduiding al doet vermoeden heeft deze Brit 600PK op 620Nm koppel naar de achterwielen. Deze 2-deurs coupé uit 2018 heeft een nieuwprijs van €285.500. Al denken we niet dat deze MSO uitvoering nog echt ‘matcht’ met deze waarde-indicatie.

Wil je dagelijks de tofste spots van andere autoliefhebbers zien? Word dan vooral lid van de Carparazzi pagina op Facebook, via deze link!

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.