Spot van de Week: Saker GT, een racewagen uit Brabant

Spot van de Week: Saker GT, een racewagen uit Brabant

Hart voor Auto’s brengt jou elke dag het laatste autonieuws en de meest opmerkelijke verhalen. Een cruciaal onderdeel van dit platform zijn de autoliefhebbers, en dat laten we graag zien! In een nieuwe wekelijkse rubriek kiezen we de meest indrukwekkende spot van die week.

Saker, GT, racewagen, Etten-Leur, Spot, Spot van de week
Bron: © Nick Rasenberg

Tijdens onze dagelijkse scroll door de Carparazzi pagina kwamen we dit rode ‘racewagentje’ tegen. Na wat onderzoek leerden we dat het gaat om een GT model van het merk Saker, een jong Nederlands bedrijf met haar hoofdvestiging in Etten Leur (Noord-Brabant). De oorsprong van deze onderneming is te vinden in Nieuw-Zeeland.

Saker Sportscars houdt zich vooral bezig met het bouwen van raceauto’s die je niet (vaak) op de openbare weg gaat tegenkomen. Deze Saker GT, een gesloten tweezitter met inspiratie uit de jaren tachtig Le Mans. In totaal heeft het vier modellen; een Saker GT Sprint (spyder-variant), RapX en een Sniper. Alle actief in de racerij.

De racewagens zijn gebaseerd op dezelfde basis, waardoor je een GT dus kan ombouwen naar een RapX model. Dit geldt ook voor de Sniper en Sprint. De racewagen houdt daarbij zijn specificaties. De Saker modellen hebben allen het 2.0L Subaru Boxer Turbo motorblok, die worden afgesteld op het circuit. Standaard perst dit blok 275PK uit. Dit klinkt weinig voor een ‘racecar’ maar rijdt juist best leuk doordat het totaal slechts 760KG weegt.

Hieronder een clip van deze Saker GT:

Bron: © Stichting Smile Per Mile

Ook kans maken om met jouw carspot op de Hart voor Auto’s pagina te komen? Word dan nu lid van de Carparazzi pagina op Facebook!

Meer interessante verhalen van auto’s lezen. Bekijk ook:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.