Spot van de Week: deze Aston Martin V12 is zijn dak verloren

Spot van de Week: deze Aston Martin V12 is zijn dak verloren
Aston Martin, V12, Speedster,spot
Bron: © Kevin Nieuwenhuis

En het dak ga je ook niet met een druk op de knop terugkrijgen.

Het was geen lastige keuze. Deze Aston Martin V12 Speedster is verschrikkelijk dik, en dat is mede door het unieke geval aan de bovenkant. De kans dat je deze V12 Speedster in ‘het wild’ gaat zien is klein. Er zijn in totaal slechts 88 exemplaren gebouwd van dit Britse kanon.

Deze Aston Martin is een creatie van de aparte designdivisie ‘Q by Aston Martin‘. Zoals je ziet heeft het geen dak. Huh? Tussen jou en de medepassagier zit namelijk een dikke middentunnel. Zeg maar gedag tegen de knusse ritjes in het weekend. Onder de motorkap is het wel knus; een inmiddels bekende 5.2-liter twin-turbo V12 (van o.a. de DBS Superleggera) heeft daar zijn plekje gevonden. Het blok levert ruim 700 PK en 753 Nm koppel. Dit vermogen kan je temmen met een 8-traps automaat van ZF, leverancier van versnellingsbakken voor de Britse autofabrikant. De Aston Martin V12 Speedster kan binnen 3,5 seconden op de 100 km/u zitten, met een (begrensde…) topsnelheid van 300 km/u. Wie zo’n leuk zomermodel van Aston Martin op de oprit wilt hebben, moet rekenen op een factuur van omgerekend 876.162 euro. Het model werd in Q1 van 2021 voor het eerst geleverd.

Een cruciaal onderdeel van dit platform zijn de autoliefhebbers zelf, en dat laten we graag zien! In een wekelijkse rubriek kiezen we daarom de beste spot van die week. Ook kans maken om met jouw carspot op de Hart voor Auto’s pagina te komen? Word dan snel lid van de Carparazzi pagina op Facebook!

Bedankt Kevin voor het delen van de foto’s!

Lees ook:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.