Spot van de Dag: Aston Martin Vanquish met ruimere kofferbak

Spot van de Dag: Aston Martin Vanquish met ruimere kofferbak
Aston Martin, Vanquish, Zagato, Shooting Brake, spot
Bron: © Lars Lochten

Een cruciaal onderdeel van dit platform zijn de autoliefhebbers zelf, en dat laten we graag zien! In een wekelijkse rubriek kiezen we daarom de beste spot van die week. Ook kans maken om met jouw carspot op de Hart voor Auto’s pagina te komen? Word dan snel lid van de Carparazzi pagina op Facebook!

Deze zien we niet vaak. In Carparazzi deelde Lars dit Britse exemplaar in de straten van Knokke. Maar met welk model hebben we precies te maken? Het is voluit de ‘Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake’. De naam is bijna langer dan de verlengde Aston Martin zelf…

Een aantal jaar geleden bracht Aston Martin een gelimiteerde serie aan ‘Zagato-stijl’ Vanquishes in drie verschillende vormen uit; de Coupé, Convertible en Shooting Brake. De Britse autofabrikant bouwde er van elk slechts 99. Een flink deel van dit hoopje is helaas verdwenen in ondergrondse collecties, maar in Knokke staat hij dus gelukkig gewoon buiten.

Aston Martin, Vanquish, Zagato, Shooting Brake, spot

De Zagato Shooting Brake is in de basis een normale Vanquish van de laatste generatie. Dit betekent een 6.0-liter N/A V12-motor met 580PK op de achterwielen via een 8-traps automaat. Het interieur is grotendeels hetzelfde in de verlengde variant. Je mag hier de klasse van een Aston Martin verwachten, maar dan met een iets grotere achterbak. De Shooting Brake is een kostbaar model. Laatst werd er nog een exemplaar verkocht aan een nieuwe eigenaar voor een slordige €915.000. Dat is flink!

Bedankt Lars voor het delen van de foto’s!

Lees ook:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.