Sportauto’s drijven rond in Dubai

Sportauto’s drijven rond in Dubai

Mocht je het nog niet hebben meegekregen: in Dubai is op dit moment een serieuze ramp gaande omdat ze kunstmatig het weer proberen te reguleren. Ze zijn daar al een tijdje bezig met cloud seeding, een techniek waarbij ze een speciale stof in de wolken spuiten om regen te veroorzaken. Normaal gesproken bepalen ze zo wanneer het gaat regenen door letterlijk met de wolken te ‘spelen’. Maar nu is het flink misgegaan, en drijven de sportauto’s letterlijk door de straten van Dubai.

bron: https://www.aljazeera.com/gallery/2024/4/17/dubai-reels-from-flood-chaos-as-record-rains-lash-uae

Land van de rijken

Wanneer je aan Dubai denkt, dan denk je aan luxe. De dikste supercars, de mooiste sieraden en de grootste en meest luxueuze huizen. Je denkt ook aan de woestijn, want daar is Dubai middenin gebouwd. De regering is al enige tijd bezig met het beheren van het klimaat door af en toe middels cloud seeding het te laten regenen. Dit ging tot nu toe altijd goed en was ook goed te reguleren, maar nu is het omgeslagen in een ware ramp. De wegen zijn niet gemaakt om water af te voeren, laat staan deze hoeveelheid water. De gebouwen hebben geen waterafvoersysteem waardoor huizen, winkelcentra en allerlei autogarages helemaal vol staan met water.

Drijvende sportauto’s

Omdat de wegen in Dubai niet gebouwd zijn om veel water af te voeren, heeft niemand rekening gehouden met deze enorme hoeveelheid regen. Veel mensen kampen nu met auto’s die letterlijk wegdrijven of die compleet vol staan met water. De Telegraaf toonde bijvoorbeeld een foto waarop te zien is dat een Rolls Royce volledig vaststaat in het water. Er zijn inmiddels veel beelden van sportauto’s die over de straat drijven en van mensen die nog proberen weg te rijden met hun auto.

In Dubai is het heel normaal om te investeren in de duurste sportauto’s maar ze vervolgens niet te rijden. Deze auto’s worden vaak in garages of showrooms bewaard zodat ze, als ze meer waard worden, verkocht kunnen worden. Het trieste is dat sommige eigenaren hun sportauto’s nog nooit hebben gereden en dat deze nu volledig verzopen zijn… Echt zonde!

bron: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1600089707/noodweer-dubai-mogelijk-gevolg-kunstmatig-opgewekte-regen-rolls-royces-drijven-door-straten

Bizarre hoeveelheid regenval

In Nederland zijn we wel wat regen gewend, maar zelfs voor ons zou dit te gek zijn. Er viel namelijk meer dan 254 millimeter regen in slechts 24 uur. We weten allemaal dat het in Nederland best vaak regent, met gemiddeld zo’n 853 millimeter per jaar. Als je dat vergelijkt met die 254 millimeter in minder dan een dag, dan kunnen ze zich in Dubai zeker zorgen gaan maken.

bron: https://www.aljazeera.com/gallery/2024/4/17/dubai-reels-from-flood-chaos-as-record-rains-lash-uae

Het is nog niet bevestigd

Meteorologen ontkennen momenteel nog dat dit nood weer komt door het kunstmatige beïnvloeden van het weer. Het lijkt ons niet geheel ondenkbaar en wij denken aan alle schade wat het water daar zal veroorzaken. En we denken nog even extra aan alle sportauto’s die daar ronddrijven..


Anita Polet

Anita is dol op motoren en (super)cars! Het liefst met zoveel mogelijk herrie zo hard mogelijk.