Speciale BMW M4 Competition gelimiteerd tot 150 stuks

Speciale BMW M4 Competition gelimiteerd tot 150 stuks

De productie is beperkt tot slechts 150 exemplaren.

Vorige week vertelden BMW en het in New York gevestigde modelabel Kith het verhaal van een uniek gerestaureerde M3 (E30) die toebehoort aan Ronnie Fieg, de oprichter van het modemerk. Het opvallende rode exemplaar van een van BMW’s beste auto’s aller tijden ging vergezeld van een gloednieuwe M4 Competition met enkele ontwerpaanpassingen. In eerste instantie gingen we er vanuit we dat deze specifieke M4 alleen was ontworpen ter promotie, maar het blijkt nu dat je er eentje zou kunnen bestellen.

De Beierse fabrikant heeft zojuist aangekondigd 150 exemplaren van de M4 Competition x Kith Limited Edition te produceren met “features uniquely designed Kith elements inside and out”, ontworpen door Fleg zelf. Het meest opvallende is dat hij het logo van zijn bedrijf samenvoegde met het iconische driekleurige logo van BMW M. Je ziet dat nieuwe embleem op de achterklep en de middenconsole in het interieur.

BMW zal het gelimiteerde model in drie matte kleuren aanbieden: Frozen Black, Frozen Dark Silver en Frozen Brilliant White. Stap de cabine binnen en je vindt lederen Kith-logo’s in reliëf op de zwarte volledig Merino lederen kuipstoelen, middenarmsteun en deurpanelen. Optioneel verkrijgbaar is een carbon fiber dak met het op de BMW M geïnspireerde Kith-logo. Er zijn geen mechanische upgrades, maar de M4 Competition is al behoorlijk capabel in standaarduitrusting: 510 pk en 650 Nm koppel.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.