Speciale Aston Martin Vantage Roadster is eerbetoon aan oudste auto het merk

Speciale Aston Martin Vantage Roadster is eerbetoon aan oudste auto het merk

Als iconisch Brits merk kan je natuurlijk niet genoeg Special Editions hebben, dus bij deze, een speciaal eerbetoon aan de eerste auto van het merk…

De Q aanpassingsafdeling van Aston Martin creëert een speciale Vantage Roadster die een eerbetoon is aan de A3, het oudste nog bestaande Aston Martin voertuig. Aston Martin HWM, de langstzittende dealer van de autofabrikant, neemt de gepersonaliseerde auto in gebruik. Q maakt er slechts drie.

De Vantage Roadster A3 draagt een zwarte grille met een heldere aluminium rand. Een retro Aston Martin-badge bevindt zich in de benedenhoek. Aan de zijkanten van de aluminium motorkap bevinden zich leren riemen in de stijl van waarmee de motorkap op de auto uit 1921 wordt vastgemaakt. Het voertuig staat op 20 inch wielen met een hoogglans zwarte afwerking, en daarachter zijn bronskleurige remklauwen zichtbaar.

Binnenin vindt je Obsidian Black lederen stoelen. De versie van het Aston Martin embleem uit 1921 is geborduurd op de achterklep. Een Chestnut Tan lederen accent bevindt zich op de middenconsole. De wijzerplaten op de middenconsole zijn van gegoten messing om het interieur een retro tintje te geven.

Zoals de naam al doet vermoeden, was de A3 het derde prototype van Aston Martin dat werd gemaakt voordat het merk begon met het bouwen van voertuigen voor klanten. Hij had een 1,5 liter viercilinder zijklepmotor die slechts 11 pk leverde. Ondanks het bescheiden vermogen was dit voldoende vermogen om in 1923 een snelheid van 136 kilometer per uur te bereiken.

De Aston Martin Heritage Trust verwierf de A3 in 2002. Daarna kreeg hij een restauratie om de belangrijke machine zo dicht mogelijk bij de originele fabrieksspecificaties te brengen.

De Vantage Roadster A3 Edition beleeft zijn publieksdebuut op 26 juni tijdens een Aston Martin Owners’ Club-bijeenkomst in de Dallas Burston Polo Club, Southam. De authentieke A3 zal ook aanwezig zijn, naast tal van andere zeldzame Astons.

Thomas Heule