Spannend: Zo wil Lexus straks hun elektrische auto’s gaan ‘tunen’

Spannend: Zo wil Lexus straks hun elektrische auto’s gaan ‘tunen’

Het merk komt al meteen met een voorbeeld

Helaas gaat Lexus de accu’s niet vervangen met die van dat konijntje uit de TV-reclame. Al zou de beloofde levensduur daarvan helemaal niet verkeerd zijn. Nee, het luxemerk van Toyota wil hun elektrische line-up vanuit de fabriek al gaan aanpakken. Om ons alvast een voorproefje te geven, lieten ze op de Tokyo Auto Salon hun RZ Sport Concept zien, een sportieve variant van de RZ 450e.

En dat is geen brave RZ 450e met wat extra vleugeltjes. Lexus gaf het agressieve luchtinlaten en roosters, en ook de wielkasten zijn nu verbreed. Alle glanzende onderdelen van het basismodel werden vervangen voor koolstofvezel. Dit uiterlijk loopt door tot het achterwerk van de RZ, en wordt nog eens benadrukt met twee (!) flinke spoilers.

De RZ Sport Concept

Verder kun je weinig doen aan een elektrische SUV, toch? Nou, Lexus laat zien dat het zin heeft in de toekomst. De RZ Sport Concept is namelijk onder de kap…sorry, vloer ook aangepakt. Met de hulp van Super GT-coureur Masahiro Sasaki werd de standaard motor vervangen door twee elektromotoren met gecombineerd 402 pk. Het chassis is steviger gemaakt, en de ophanging werd met 3,5 centimeter naar beneden gehaald.

Met de RZ Sport Concept wil Lexus laten zien dat ze rekening houden met de autocultuur. Voor het merk blijft het ‘tunen van je auto’ een belangrijk onderdeel hiervan. Of het Japanse merk de RZ Sport Concept daadwerkelijk in productie gaat nemen, blijft nog een vraag. Voor nu blijven we hopen op een waardige opvolger van de (waarschijnlijk elektrische) LFA.

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.