Geneva Motor Show: GTA Spano

Geneva Motor Show: GTA Spano

GTA Spano

We kennen de GTA Spano inmiddels alweer een tijdje aangezien er in 2008 al een conceptmodel werd vrijgegeven en niet veel later ook het productiemodel. Nu is het echter tijd voor een flinke opfrisbeurt voor de GTA Spano en het nieuwste exemplaar staat uiteraard op de Autosalon van Genève.

De eerste generatie van de GTA Spano maakte gebruik van een supercharged V10 die goed was voor maar liefst 820 pk en 960 Nm koppel. Dit blok heeft inmiddels plaats gemaakt voor een andere V10, een 8 liter grote met dubbele turbo’s. Dit blok levert 925 pk en 1.220 Nm aan trekkracht en is gekoppeld aan een sequentiële 7-traps versnellingsbak. Dit zorgt uiteraard ook voor goede performance cijfers want de GTA Spano bereikt vanuit stilstand de 100 km/h al na 2,9 seconden en heeft een topsnelheid van meer dan 370 km/h.

Waar alle nieuwe auto’s overladen zijn met carbon fiber, kiest de GTA Spano als eerst supercar voor het materiaal grafeen. Dit materiaal wordt ontwikkeld van koolstof en is 200 keer beter bestand tegen breken dan staal, waardoor het voor zover bekend één van de sterkste materialen op aarde is.

Qua uiterlijk is de GTA Spano ook behoorlijk veranderd; de eerste generatie had een smooth uiterlijk terwijl deze generatie een veel meer uitgesproken body heeft. Van de GTA Spano zullen slechts 99 exemplaren worden gebouwd, voor welke prijs is nog niet bekend. Echter, de eerste generatie van de GTA Spano kostte € 692.975,- dus dat belooft wat…

GTA Spano

GTA Spano

GTA Spano

GTA Spano

GTA Spano

Foto’s via Autogespot.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.