POV VIDEO: Snelste Peugeot 206 van Nederland

POV VIDEO: Snelste Peugeot 206 van Nederland

Er staat weer een nieuwe Youtube video op ons kanaal! Emile Mulder neemt je mee achter het stuur van zijn Peugeot 206 V6T 4-Motion. Ook wel de snelste Peugeot 206 van Nederland. Lees hieronder alles over dit project.

Emile en zijn Peugeot 206, is met recht “Een sterk nummer”. Al bijna twaalf jaar zijn Emile Mulder en zijn Franse leeuw onafscheidelijk. Zijn Peugeot 206 begon zijn leven in 2002 als de tammere 1.6 zestienklepper. “De 1.6 komt redelijk in de buurt van een GTI, dus het was toen nog goed genoeg voor mij.” Na een jaar of twee werden de plannen drastischer. In het vooronder van de kleine Fransoos besloot hij een dikke zescilinder te lepelen. Hij vond een comfortabele Citroën C5 met drieliter V6 onder de kap die als donor ging dienen. Met de hulp van een grote schoenlepel kreeg hij de 207pk sterke zescilinder in het vooronder van de kleine Peugeot 206. Ruim vier jaar geleden begon het verhaal opnieuw met ambitieuzere en wildere plannen. “Net na de zomer van 2017 besloot ik om de 206 compleet te verbouwen en er een low-boost V6 turbo voorwielaandrijver van te bouwen. Mulder wilde graag iets unieks bouwen en besloot om bij de VAG-groep te gaan shoppen. “Aan de basis van de vierwielaandrijving ligt de techniek van een Audi S3, aangezien die eenzelfde soort setup hebben. De motor ligt dwars voorin en drijft alle vier de wielen aan,” legt hij uit. Na een dikke vier jaar zag de nieuwe Frankenstein Peugeot voor het eerst weer daglicht. Augustus 2021 ging het bommetje voor het eerst op de dyno testbank bij DP Engineering. De resultaten mochten er zijn: alle wielen kregen 480pk en een dikke 640Nm voor de kiezen. Reden genoeg voor ons om een POV video van te maken.

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.