Snelheidsboete wordt 75x hoger door middelvinger

Snelheidsboete wordt 75x hoger door middelvinger

De Autobahn wordt over het algemeen beschouwd als de heilige graal wat betreft het legaal rijden op hoge snelheden. Er is echter een algemene misvatting over de glorieuze Autobahn, omdat velen denken dat er absoluut nergens snelheidslimieten gelden. Lang verhaal kort; dat is niet het geval.

Op grote delen van de Duitse Autobahn gelden wel degelijk snelheidslimieten en doe je er goed aan om je daaraan te houden. Op deze stukken staan vaak snelheidscamera’s opgesteld en kun je dus zomaar op de bon geslingerd worden. De bestuurder van een BMW X5 leerde dat op de harde manier door op een gelimiteerd stuk van de Autobahn 11 km/h te hard te rijden. Niet al te schokkend zou je denken, de boete hiervoor bedraagt in Duitsland slechts €20,-. Ware het niet dat de 26-jarige bestuurder het nodig vond om zijn middelvinger naar de camera op te steken.

De lokale politie van Oberfranken was duidelijk niet blij met het obscene gebaar van de bestuurder en diende een aanklacht tegen hem in wegens het beledigen van de autoriteiten. De rechtbank van Kulmbach heeft de boete maar liefst 75 keer vermenigvuldigd en een rijverbod van een maand opgelegd wegens zijn onbeleefd gedrag. Voor de duidelijkheid: de boete bedraagt maar liefst €1500,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.