Smart ForTwo is ideale offroad-camper, inclusief keuken én douche

Smart ForTwo is ideale offroad-camper, inclusief keuken én douche
Smart, ForTwo, Camper, off-road, oplossing
Bron: © Youtube Silverline Tools

En is luxueuzer dan de gemiddelde zolderkamer van de Amsterdamse student

Goed, je hebt tegenwoordig een breed aanbod aan (redelijk betaalbare) campers. Maar ze zijn best traag en heel stiekem ‘s nachts in het bos kamperen kun je wel vergeten. Deze Smart ForTwo lost deze twee minpunten op. Wie had gedacht dat hij daadwerkelijk Smart zou zijn.

Youtube-kanaal Silverline Tools zag voor de Smart Fortwo een toekomst als offroad-camper. Alle originele onderdelen kunnen gemakkelijk aangepast worden. Dat maakt de Smart de perfecte basis voor een ombouw als dit. En is met een gemakkelijke schuifsysteem in een aantal bewegingen opgezet.

Om de camper-ombouw mogelijk te maken is dit kleine opdondertje 50 millimeter hoger op zijn poten gezet. Opstaplijsten zijn daarom onder de deuren gemonteerd voor makkelijke toegang. Het off-road thema is zichtbaar aan de nieuwe, dikke off-road banden en stevige beugels rondom. Een rolkooi helpt bij dit gevoel, en is natuurlijk cruciale om de daktent te kunnen dragen. Motorisch is er niks veranderd. De 70 pk sterke Smart is prima te rijden op de openbare weg. Al zul je wel wat moeite hebben om over de 120 km/h te gaan.

De Smart ForTwo heeft alles wat nodig is om normaal te kunnen kamperen. Koken doe je met het twee-pits gasfornuis achterin, en in de kleine wasbak kan je prima de vaat doen. Aan de rolkooi van de Smart zit een lier bevestigd, die je eigenlijk ook kunt gebruiken als waslijn. Na een lange dag in de natuur fris je jezelf op met een draagbare douche-set. Menig student zou jaloers zijn op de ruime douchecabine. Maak je geen zorgen; de achterbak van de Smart biedt genoeg ruimte voor je kleding, bestek en voorraad noedels.

Bekijk ook eens:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.