Smart ForTwo Brabus GT-R: Het ideale stadsautootje?

Smart ForTwo Brabus GT-R: Het ideale stadsautootje?

Smart ForTwo Brabus GT-R

Wat krijg je wanneer je Smart en Mercedes-AMG loslaat op de kleinste telg van de Daimler AG? Een van de meest bruut uitgemonsterde tweezitters die je ooit zult zien!

Een Smart ForTwo is een ideaal stadsautootje. Niet het meest oogstrelende stuk metaal om naar te kijken, maar uiterst handig met parkeren en om half-op-de-stoep-geparkeerde-lummels te omzeilen. Maar ook een Smart ForTwo kan ongelooflijk dik zijn en dat bewijst render-artiest Felipe Guzzo.

Het eerste wat je opvalt is de Panemericana grill op de neus en de Green Hell Magno-lak. Kijk je daarna nog een keer goed, dan zie je de gouden remklauwen en de center-lock wielen.

Geen 4 liter V8 in het vooronder en ook geen Hayabusa-motor zoals bij deze driftgrage Smart ForTwo, maar gewoon een 3 cilinder-motortje met 75 pk. We lieten het een paar regels eerder al doorschemeren, helaas zal de Smart ForTwo Brabus GT-R (met of zonder gekietelde motor) er waarschijnlijk nooit komen, maar het zou wel een mooie publiciteitsstunt zijn van Daimler AG. Iets wat ze wel kunnen gebruiken, want Smart heeft namelijk moeite met het aan de man brengen van de kleine stadsautootjes.

En dat vinden we ook niet zo gek, nu ook merken als Volkswagen met pittige, degelijke stadsautootjes als de Up! de markt verovert. Smart moet iets aan de prijs gaan doen, want voor het geld van een Smart, koop je ook een gloednieuwe Up! GTI. En dan is voor menigeen de keuze in een oogwenk gemaakt.

Laten we jou de keuze voorleggen: Een Smart ForTwo aangepakt door Mercedes-AMG of een pocketrocket in de vorm van een Up! GTI? Laat het ons weten!

Smart ForTwo Brabus GT-R

VW UP GTI

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.