Slapende Tesla-rijder met 110 km/u van Autobahn gehaald

Slapende Tesla-rijder met 110 km/u van Autobahn gehaald

Is een Tesla rijden dan zo slaapverwekkend?

Een lange autorit kan best zwaar op de ogen zijn. Dat snappen wij ook wel. Merken als BMW hebben daar dan ook slimme hulpjes voor die tot je een koffiepauze forceren. Bij Tesla is dat nog niet het geval. En dat was vooral handig geweest voor deze Duitse automobilist. De beste man was in slaap gevallen, terwijl hij met 110 km/u over de Autobahn sjeesde.

Wakkere agenten wilden de Tesla in eerste instantie al stoppen voor een controle. Ze hadden nog niet door dat de bestuurder zijn ‘snaveltje toe’ had. Na het negeren van hun stopteken en de verschillende lichtsignalen besloten de agenten naast de auto te rijden. Toen zagen ze pas dat de Tesla-rijder aan het slapen was.

Ongestoord tukken door slim apparaatje

Na diverse pogingen de man met toeters wakker te maken, opende hij pas na 15 minuten zelf zijn ogen. De Duitse politie zette de slapende Tesla-rijder meteen aan de kant van de weg. Toen werd duidelijk hoe hij met zo’n hoge snelheid in de juiste baan bleef rijden.

De Tesla reed zelfstandig met Autopilot. Door een handig gewichtje aan het stuur hoefde de man zijn handen niet aan het stuurwiel te houden. Slim, maar niet legaal natuurlijk. De politie heeft zijn rijbewijs direct ingevorderd. En voor zover wij weten, heeft een fiets die zelfrijdende technologie nog niet.

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.