Singer komt weer met een gruwelijk dikke 911!

Singer komt weer met een gruwelijk dikke 911!

911 Singer

Singer heeft zichzelf de laatste jaren omhoog gewerkt tot een van de meest gerenommeerde Porsche-tuners out there. En nu lukt het ze weer om ons autoliefhebbers te laten kwijlen.

Het is een schop tegen het zere been van de Porsche 911-purist, Singer Vehicle Design die met de luchtgekoelde sportwagen aan de slag gaat. Maar het niveau van ontwerp, engineering en afwerking zijn ongekend, rijdende kunststukjes mogen we wel zeggen!

En nu is de ‘Mulholland Drive’-911 klaar. Een donkerblauw metallic lak lijkt te zijn ondergedompeld in allerlei random geplaatste lijnen, maar de kenner ziet het meteen: de lijnen zijn een blauwdruk (hoe ironisch) van de wereldberoemde in Los Angeles gelegen Mulholland Drive. De verstralers en de verschillende velgen voor en achter zijn de finishing touches die doen herinneren aan hoe Porsche-rijders tegen elkaar racete in de jaren 60′ & 70′. De vaste spoiler is van formaatje ‘Ducktail-XXL’ en zal zeer zeker functioneel zijn!

Het interieur is wederom een huzarenstukje waar klasse en racerij elkaar ontmoeten: de minimalistische deurpanelen, het compacte sportstuur, maar daarentegen ook de kuipstoelen die luxe en racerij combineren en de houtinleg op het dashboard en de pookknop. En hetgeen waar wij helemaal wild van worden, kijk eens hoe de vloer afgewerkt is bij de voeten en hoe de rolkooi in de auto afgewerkt is, ge-wel-dig! De motor is voor ons nog een vraagteken, het lijkt een motor van Singer zelf te zijn: een 3,8 of 4 liter met maximaal 500 pk en wij gunnen de nieuwe eigenaar dat natuurlijk. Dat moet wel lekker vlammen over de Mulholland Drive worden!

Wat vinden jullie van deze Singer 911: Do or don’t?

911 Singer

911 Singer

911 Singer

911 Singer

911 Singer

911 Singer

911 Singer

911 Singer

911 Singer

911 Singer

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.